Изпълнителният директор на Локомотив (Пловдив) Павел Колев заяви, че след промяната в собствеността на клуба и напускането на Адам Сотков, "черно-белите" са в процес на преформулиране на целите си. Колев обяви, че приоритет за "смърфовете" ще бъде заздравяването на състоянието на клуба и на отбора. Той говори пред медиите преди началото на зимната подготовка на Локомотив, като коментира най-актуалните теми около "черно-белите". 

„Доста неща се промениха в Локомотив. Има промяна в собствеността на клуба и съответно чисто стратегически клубът е в процес на преформулиране на целите си. Има доста задачи за решаване, които ще се решават в движение. Имаме нови футболисти. Приоритет ще бъде да се заздрави състоянието на клуба и на отбора. Това под някаква форма ще се отрази на тима. Нашата задача е да направим така, че да се отрази благоприятно. Предстои общо събрание, където ще бъде избран нов съвет на директорите, нов изпълнителен директор и т.н. Нашата цел тук ще бъде заздравяването на клуба да не се отрази негативно на представянето на отбора. Остават близо 30 дни до края на трансферния прозорец, така че много неща могат да се променят", започна Колев.

Той подчерта, че няма да има значително намаляване на бюджета за заплати в клуба.

„Може да има разговори с отделни футболисти за техните заплати, но кой знае колко сериозна промяна в бюджета няма да настъпи. В топ шест Локомотив не е на челните места по бюджет за заплати. Някаква допълнителна пестеливост може да се въведе, но няма да има драстично намаляване на заплатите“, обясни той и заяви, че няма да има проблем с лицензирането на клуба за следващия сезон.

„Банковата сметка на клуба е една и отдавна е със запор от НАП. Става дума за актуализация на данните на фирмата. Справили сме с този проблем или поне сме на финалната права. Въпрос на дни е да работи нормално. Няма да имаме проблем с лицензирането за следващия сезон. Усложнения винаги има, но е въпрос на това как се решават. Сериозен проблем няма. Първо, трябва да се погасяват задълженията към държавата и да започне да се плаща регулярно, а не да се натрупват задължения месеци наред, което поражда напрежение. Все още не сме намерили решение на проблема с използването на всички помещения на стадион "Локомотив" с Община Пловдив", каза още изпълнителният директор на Локомотив. 

Колев обърна внимание на ситуацията около Динко Хоркаш и Евандро, които бяха спрягани за трансфери в чужбина.

„Ситуацията е, че и двамата имат договори с клуба и започват тренировки. Евандро каца утре в България и евентуално ще е на тренировка в сряда. Към Динко Хоркаш има сериозен интерес. Дали нещата ще се развият така, че да получи оферта, която да го удовлетворява, е въпрос на време. За Евандро няма нещо конкретно“, коментира изпълнителният директор на Локомотив и обяви, че Кристиан Мендоса повече няма да бъде част от "черно-белите", след като договорът му е изтекъл. 

Милош Петрович пък има контракт със "смърфовете" до декември, но решението на клуба е да не разчита на него.

„Петрович е с договор до декември 2024 г, Няма промяна в статута му. С него сме водили доста разговори. Позициите ни са ясни, но в момента нямаме допирни точки."

Колев подчерта, че решението да няма подготвителен лагер в чужбина е с цел да не се натоварва допълнително бюджетът на клуба.

„С лагера ситуацията е проста. Не сме единственият клуб, който остава в България. Треньорът и спортният директор са заявили желанието си да има лагер в чужбина. На този етап сме преценили, че това ще натежи твърде много на бюджета“, завърши Павел Колев.