Новият изпълнителен директор на Локомотив Пловдив - Павел Колев, говори пред журналистите заедно с треньора на "смърфовете" Александър Томаш. Това се случи преди първата тренировка на отбора за новия сезон. Колев акцентира, че дълговете на "черно-белите" не са чак толкова много и не са драматични.

Aleksandar Karamfilov / LAP.bg
18 снимки

„Преди идването ми в Локомотив четях и слушах, колко много задължения има клуба. След като прегледах документите видях, че чак милиони задължения нямаме. Няма нищо драматично. Що се отнася до заплатите към футболисти почти всичко е изчистено. От тук нататък целта ще бъде да се плаща на време на футболистите. Може да има дребни закъснения, но до там.“ Това заяви Павел Колев по време на пресконференцията преди първата тренировка на Локо Пд.

Томаш: Ясно ми е, че всеки ден може да ми е последен в Локомотив

„През цялата минала седмица четох документи. Заринат съм с екселски таблици и договори. Предполагам скоро ще приключа, защото няма нещо толкова сложно или нещо толкова страшно. Във футбола финансово месец с месец не си приличат. Имаме яснота за бюджета за заплати, както за първия отбор, така и за администрацията и школата. Ще инвестираме малко и в по различни пера, които ще подпомогнат развитието на клуба. Ще работим и по маркетинга във всичките му форми", продължи той.

„В предвид изминалия сезон, трябва да се подтрудим, за да имаме поне същите резултати. Няма да е лесно, защото летвата е високо вдигната. Усилената работа започва от днес", сподели Колев.

„Имаме достатъчно футболисти, търсим и нови. Има неща, които не харесвам, но за следващия трансферен прозорец се надявам да бъдем по подготвени и по подредени, защото футболния пазар е огромен. Трябва да се мисли с 6 месеца напред. Когато търсиш играчи, трябва да си наясно и с какво разполагаш в школата и какво излиза от там като кадри. Назначаването на спортен директор не е толкова наложащо. Търсим такъв, но можем да се оправим поне в началото и без такъв", коментира още бившият директор в Левски София.