За учениците от СУ "Отец Паисий" в Куклен и ОУ "Христо Ботев" в Крумово учебният ден на 6 октомври 2022 година беше необичаен - наситен с емоции, игри и задъхани усмивки, с очаквания за нещо ново.

Своя принос към събитието дадоха представители на Клуба на привържениците на Локомотив Пловдив, World Wide Locos и на различни спортни формации на черно-белите - Виктор Владов от БК "Локомотив Пловдив", Веселин Пашалиев от ЖПК "Младост 91", Бирсент Карагарен, Петър Витанов, Иван Арамазов от ПФК "Локомотив Пловдив", Димитър Папазов, директор и Филип Костадиновот детско-юношеската школа на "Локомотив Пловдив".

След като получиха традиционните пожелания за успешна година, постоянство в преследване на целите и неспирен стремеж по пътя към житейските върхове, за учениците дойде и съществената част от събитието. В ръцете им се озоваха подаръчни пакети с учебни пособия, учебна програма във формата на купа, която да бъде заслужена награда за положения от децата труд и като непресъхващ извор на желание за постижения в училище и в живота. 

По време на последвалия спортен празник децата усетиха тръпката да играят в компанията на футболистите от представителния отбор на Пловдивския любимец, а по-късно опитаха късмета си и под баскетболния кош под радостния поглед на Виктор Владов. Празникът бе двоен - както за малки, така и за големи. Защото една усмивка не струва нищо, но дава много!

А краят на този по-различен учебен ден криеше в себе си най-голямата изненада - билети за следващия мач на Локомотив Пловдив срещу Славия! 

"Деца, вашето място е на стадиона! Очакваме ви!", написаха от Фенклуб Локомотив Пловдив.