Трансферът на бразилския атакуващ халф Лукас Салинас в Локомотив Пловдив вече може да бъде считан за сигурен, пише "Меридиан Мач". 

Португалският вестник "Рекорд" написа, че футболистът, който има и испански паспорт вече е подписал договор с носителя на Купата на България. 

24-годишният футболист дойде на проби при "черно-белите" малко преди да тръгнат за лагера в Турция и показа добро ниво. Той вкара и победния гол в първия мач в южната ни съседка срещу Кайсар на Стойчо Младенов. 

Салинас подсилва "смърфовете" със свободен трансфер от португалския третодивизионен Сертанензе. Той ще бъде използван на позицията, на която през есента игра легендарният Георги Илиев.

"Сбъднах още една моя футболна мечта и ще имам възможността да играя в елита на първенство в Европа", заяви Салинас пред "Рекорд". 

Халфът е юноша на бразилския Сао Бенто, но в последните три години и половина игра в долните португалски дивизии. 

"Има интересни камчества и показва желание да работи, за да се развива във футбола. Мисля, че ще ни е полезен, но не го сочете като наследник или заместник на Геори Илиев. Жоро трудно може да бъде заменен, защото е невероятен професионалист и човек, който страшно много ни помогна през есента", коментира Бруно Акрапович.