Спартак Варна постигна труден успех над Локомотив Пловдив с резултат 1:0 в първия двубой от 13-ия кръг в efbet Лига. Победното попадение реализира резервата Бернадо Коуто в 87-ата минута, а по този начин "соколите" стартираха по перфектен начин периода си при новия треньор Николай Киров, за когото това бе първи мач начело.

Снимки: Startphoto.bg
79 снимки

Всичко най-интересно от двубоя се случи през втората част, макар че преди почивката гол на Ахмед Ахмедов беше отменен заради засада със системата ВАР. Първо, в 58-ата минута, Мартин Паскалев беше изгонен за два жълти картона, след като се появи едва на почивката. Три минути преди края Коуто пък откри в 87-ата минута, но секунди след това също беше изгонен за два жълти картона, след като свали фланелката си в избик на радост след гола, но явно забрави, че няколко минути по-рано получи официално предупреждение.

По този начин Спартак Варна стартира с победа при новия си треньор Николай Киров и събра 24 точки на четвъртата позиция, изпреварвайки градския съперник Черно море. За "соколите" предстои гостуване на Саяна Хасково в турнира за Sesame Купа на България, преди да пътуват и за среща с Крумовград в първенството. Локомотив Пловдив пък продължава да няма успех от края на месец август и остава на десетото място с 13 пункта. "Черно-белите" ще имат ново пътуване до морето, този път до Бургас, за мач с местния Черноморец в турнира за националната купа, а след това приемат ЦСКА в efbet Лига.

Снимки: Startphoto.bg
40 снимки

КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ

Срещата стартира с любопитен момент още в първите моменти, когато Ивей Ромееш изведе по отличен начин голмайстора Ахмед Ахмедов, който се измъкна от защитата на Локомотив Пловдив, влезе в наказателното поле и падна в него след съприкосновение с Калоян Костов още в 17-ата секунда. „Соколите“ поискаха дузпа, но съдията Любослав Любомиров не отсъди нищо. На повторенията се видя, че Костов посяга с лакът към Ахмедов, но не изглеждаше да има някакво нарушение на правилата. Системата ВАР също потвърди, че няма очевидна грешка на рефера и наказателен удар няма причина да бъде отсъждан.

В 23-ата минута се стигна до отменен гол за Спартак Варна. Кристиан Илич комбинира с Ахмед Ахмедов в половината на Локомотив, който напредна и шутира от дъгата пред наказателното поле, но се получи рикошет и топката излезе в корнер. След неговото изпълнение на Антонио Вутов кълбото бе центрирано на далечната греда, където Александър Цветков зае по-добра позиция от Оливер Камдем и я отклони към вратата, а точно пред голлинията Ахмед Ахмедов изпревари Ангел Лясков и засече във вратата на Мартин Луков. Попадението първоначално беше засечено, но след проверка на системата ВАР бе даден сигнал на съдията на отмени гола заради игра с ръка на Ахмедов.

В 58-ата минута Локомотив Пловдив остана с човек по-малко на терена. Мартин Паскалев, който се появи на почивката, прекара само 13 минути на терена, след като получи втори жълт картон и остави отбора си с десет души. Защитникът направи закъсняло влизане в гръб на Ахмед Ахмедов и го фаулира, а съдията нямаше друг избор, освен да го изгони.

Девет минути преди края на редовното време Спартак изпусна прекрасен шанс да открие резултата. Ивей Ромееш получи по десния фланг, след което проби и даде успореден пас покрай Ангел Лясков в наказателното поле, където Оливиер Камдем не успя да пресече, а зад него, на първа греда, съвсем остана резервата Франк Риволие, който от 3-4 метра централно срещу вратата засече, но покрай лявата греда на Мартин Луков в аут.

"Соколите", обаче, стигнаха до победно попадение в 87-ата минута. Отново Ивай Ромееш беше изведен отдясно, влезе отдясно в наказателното поле и подаде ниско към границата на малкия пеналт за Ахмед Ахмедов, който стреля, но ударът бе спасен от Мартин Луков. Топката, обаче, попадна в резервата Бернардо Коуто, от 7-8 метра този път не остави шансове на вратаря и отбеляза в долния му десен ъгъл за 1:0. Голмайсторът за Спартак Варна, обаче, получи втори жълт и съответно червен картон, след като съблече фланелката си след отбелязаното от него попадение, но това не се оказа фатално за крайния резултат.

 

efbet Лига

FT .

1 : 0

  • 87’ Бернардо Коуто
  • КРАЙ НА МАЧА! Победа за Спартак Варна с 1:0 над Локомотив Пловдив!

    90+6'
  • ШАНС ЗА СПАРТАК ВАРНА! Хорхе Сегура не успя да пресече пас на Ивей Ромееш за Александър Цветков отдясно, който след това напредна и центрира на първа греда, където Ахмед Ахмедов изпревари Ефе Али и засече топката, но Мартин Луков изби в корнер.

    90'
  • ЧЕРВЕН КАРТОН ЗА БЕРНАРДО КОУТО! Голмайсторът за Спартак Варна получи втори жълт и съответно червен картон, след като съблече фланелката си след отбелязаното от него попадение.

    88'
  • ГОООЛ ЗА СПАРТАК ВАРНА! Бернардо Коуто откри в 87-ата минута! Отново Ивай Ромееш беше изведен отдясно, влезе отдясно в наказателното поле и подаде ниско към границата на малкия пеналт за Ахмед Ахмедов, който стреля, но ударът бе спасен от Мартин Луков. Топката, обаче, попадна в резервата Бернардо Коуто, от 7-8 метра този път не остави шансове на вратаря и отбеляза в долния му десен ъгъл за 1:0.

    87'
  • ОГРОМЕН ПРОПУСК НА СПАРТАК! Ивей Ромееш получи по десния фланг, след което проби и даде успореден пас покрай Ангел Лясков в наказателното поле, където Оливиер Камдем не успя да пресече, а зад него, на първа греда, съвсем остана резервата Франк Риволие, който от 3-4 метра централно срещу вратата засече, но покрай лявата греда на Луков в аут.

    81'
  • Промяна и за Спартак Вн – Филип Лесняк бе заменен от Бернардо Коуто.

    80'
  • Смяна за Локо Пд – Жулиен Лами бе заменен от Кристиян Пешов.

    78'
  • ШАНС ЗА СПАРТАК ВАРНА! Антонио Вутов изведе отлично Франк Риволие зад гърба на Ефе Али отдясно в наказателното поле, след което нападателят опита удар с десния крак, но твърде слабо и неточно.

    77'
  • УДАР! Ивей Ромееш получи на десни фланг, влезе навътре покрай Ангел Лясков и стреля с левия крак, но покрай дясната греда на Луков в аут.

    76'
  • Нова смяна за Спартак Варна – Кристиан Илич бе заменен от Франк Риволие.

    71'
  • Втората промяна бе свързана с включването в игра на Мартин Хайдаров на мястото на капитан Димитър Илиев.

    64'
  • Двойна смяна за Локомотив Пловдив – Марсилио бе заменен от Мартин Петков.

    63'
  • УДАР! Ивей Ромееш комбинира с Филип Лесняк пред дъгата на наказателното поле, който шутира с левия крак, но над вратата.

    62'
  • Жълт картон и за капитана на Локо Пд Димитър Илиев.

    58'
  • ЧЕРВЕН КАРТОН ЗА МАРТИН ПАСКАЛЕВ! Защитникът, който се появи на почивката, прекара само 13 минути на терена, след като получи втори жълт картон и остави отбора си с десет души. Той направи закъсняло влизане в гръб на Ахмед Ахмедов и го фаулира, а съдията нямаше друг избор, освен да го изгони.

    58'
  • Първо официално предупреждение и за играч на Локомотив Пловдив – той бе за появилия се почивката Мартин Паскалев.

    52'
  • УДАР! Ахмед Ахмедов изпревари Оливер Камдем за топката малко пред наказателното поле, обърна се и стреля силно с левия крак, но над вратата на Луков.

    51'
  • ЗАСАДА! Антонио Вутов изведе Ахмед Ахмедов зад защитата на Локомотив още в 15-ата секунда на второто полувреме, като нападателят влезе отляво в наказателното поле и стреля, но бе блокиран от вратаря Мартин Луков, а топката мина покрай вратата. В крайна сметка беше отсъдена засада на Ахмедов.

    46'
  • Промяна и за Спартак Варна – Па Конате бе заменен от Виктор Митев.

    46'
  • Смяна на почивката за Локомотив Пловдив – Мартин Паскалев замени Калоян Костов.

    46'
  • Начало на второто полувреме!

    46'
  • Край на първото полувреме – без голове във Варна!

    45+5'
  • Четири минути добавено време на първата част.

    45+1'
  • Първи жълт картон в двубоя – получи го Антонио Вутов от Спартак Варна.

    45'
  • ИЗСТРЕЛ! Марсилио шутира от пряк свободен удар на добра позиция през наказателното поле, но над вратата на Мартин Величков.

    38'
  • ОТМЕНИХА ГОЛ ЗА СПАРТАК ВАРНА! Кристиан Илич комбинира с Ахмед Ахмедов в половината на Локомотив, който напредна и шутира от дъгата пред наказателното поле, но се получи рикошет и топката излезе в корнер. След неговото изпълнение на Антонио Вутов кълбото бе центрирано на далечната греда, където Александър Цветков зае по-добра позиция от Оливер Камдем и я отклони към вратата, а точно пред голлинията Ахмед Ахмедов изпревари Ангел Лясков и засече във вратата на Мартин Луков. Попадението първоначално беше засечено, но след проверка на системата ВАР бе даден сигнал на съдията на отмени гола заради игра с ръка на Ахмедов.

    23'
  • ИЗСТРЕЛ! Ефе Али шутира от дистанция, но и той не беше точен в мерника си.

    11'
  • УДАР! Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев получи подаване от тъч отдясно в наказателното поле, обърна се и стреля с десния крак, но в аут. Това беше и първи изстрел в мача.

    10'
  • СПОРНА  СИТУАЦИЯ! Срещата стартира с любопитен момент още в първите моменти, когато Ивей Ромееш изведе по отличен начин голмайстора Ахмед Ахмедов, който се измъкна от защитата на Локомотив Пловдив, влезе в наказателното поле и падна в него след съприкосновение с Калоян Костов още в 17-ата секунда. „Соколите“ поискаха дузпа, но съдията Любослав Любомиров не отсъди нищо. На повторенията се видя, че Костов посяга с лакът към Ахмедов, но не изглеждаше да има някакво нарушение на правилата. Системата ВАР също потвърди, че наказателен удар няма причина да бъде отсъждан.

    1'
  • Начало на двубоя във Варна!

  • Стадион: Спартак, Варна
    Рефер: Любослав Любомиров
    Излъчва: Diema Sport


FT  | СПАРТАК ВАРНА – ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ  1:0

1:0 Бернардо Коуто 87'

Отменен гол: Ахмед Ахмедов (Спартак Варна) 23'

Червени картони: Мартин Паскалев (Локомотив Пловдив) 58'; Бернардо Коуто (Спартак Варна) 88'

efbet Лига, 13-и кръг

Главен съдия: Любослав Любомиров, град Перник

Стадион: „Спартак“, град Варна


Стартови състави на двата отбора:

СПАРТАК ВАРНА (3-4-3): 76. Мартин Величков – 3. Матео Петрашило, 44. Ангел Грънчов (к), 4. Франьо Пърце - 14.  Ромееш Ивей, 6. Александър Цветков, 8. Филип Лесняк, 21. Па Конате – 39. Антонио Вутов ж.к., 29. Ахмед Ахмедов, 16. Кристиан Илич

Резерви: 89. Никола Виденов (вр), 5. Йоан Бауренски, 7. Бернардо Куто, 9. Франк Риволиер, 11. Виктор Митев, 17. Цветослав Маринов, 18. Даниел Иванов, 88. Радослав Димитров, 99. Даниел Халачев

Старши треньор: Николай Киров

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ (4-2-3-1): 88. Мартин Луков – 71. Оливер Камдем, 3. Калоян Костов, 91. Хорхе Сегура, 44. Ангел Лясков – 12. Ефе Али, 22. Ивайло Иванов – 80. Марсилио, 14. Димитър Илиев (к), 99. Жулиан Лами – 9. Хуан Переа

Резерви: 81. Кристиан Томов (вр), 4. Мартин Паскалев 2x ж.к., 16. Кристиян Пешов, 5. Тодор Павлов, 20. Милош Петрович, 21. Владимир Медвед, 75. Йохан Н’Зи, 10. Мартин Петков, 19. Мартин Хайдаров

Старши треньор: Христо Златински

подкрепя българския спорт