Напусналият Локомотив Пловдив бразилец Евандро е много близо до подпис с кипърския гранд Омония Никозия, съобщават почти всички медии на Острова на Афродита. Според omada.reporter.com.cy, Евандро дори е пристигнал в Кипър, за да дискутира личните си условия с "детелините", но друга медия не потвърждава подобен ход.

Журналистът Йоргос Николау, който отговаря за Омония по радио Super Sport FM 104.0, говори вчера в ефир и коментира всичко, което касае "зелените".

Случаят с Евандро беше тема номер 1, както и още две попълнения, един преговарящ футболист за нов договор, както и двама напуснали без да приемат предложението на клуба за следващия сезон.

В кипърските медии са впечатлени от факта, че преди Локомотив Пловдив спирки в кариерата на крилото са били Удинезе, Ещорил и Аустрия Виена, а започва кариерата си от Сао Пауло. 28-годишният напуска "Лаута" като свободен агент заедно с други играчи, чиито договори са изтекли.

Омония завърши на 3-о място в кипърското първенство и ще играе в турнира на УЕФА Лига на Конференциите, което прави привличането на Евандро важно за селекцията и силата на тима в атаката. Те можеха да се преборят и за турнира Лига Европа, но на финала за Купата на страната бяха сразени от Пафос с 3:0.