Нападателят на Локомотив (Пловдив) Преслав Боруков е с пукната брада след сблъсък с играч на Марица в днешната незавършила контролна среща. Боруков трябваше да напусне преждевременно терена, тъй като беше ударен в главата още в 15-ата минута. Лекарят на "черно-белите" д-р Константин Павлов. Фиксира пукнатината на лицето на снажния таран с хирургическо лепило още на терена, като първоначалния преглед показва, че няма нищо по-сериозно.

Тъй като Боруков изпитва болка в долната челюст от дясно, той ще направи утре рентгенова снимка в столична клиника, за да се види дали няма допълнителен проблем.

Със сигурност в рамките на следващата седмица той трябва да бъде по-внимателен при тренировките и да не си мокри тази част на лицето.

"Спортно-технически няма какво да коментирам. Завършихме един микроцикъл тази седмица. Искахме във футболна обстановка да видим повечето ни млади момчета. Доволен съм как тренираха. Мача не искам да го коментирам, каза след прекъснатата контрола старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Томаш.

Мачът приключи малко след 70-ата минута заради падналия проливен дъжд.

"Идеята на тази контролна среща беше да усетят позиционирането във фаза атака и фаза защита. Тепърва трябва много да работим. Ще определим групата, с която заминаваме на лагер. Чакаме нови футболисти. В момента даже е пристигнал един футболист, който идва от София насам. Нека първо го видя и после ще го обявим, каза още Томаш.