Ботев Пловдив може да бъде наказан с лишаване от домакинство или мач без публика заради инцидентите на дербито с Локомотив, спечелено от "черно-белите" с 1:0. По време на мача от "жълто-черната" агитка бяха хвърлени много сигнални ракети, някои от които паднаха в публиката на Локо, но за щастие има само няколко души с леки изгаряния. В опитите да се потушат безредиците обаче е пострадал един от охраняващите полицаи, пише Марица. Това е било докладвано на дежурния делегат Иван Кюркчиев, който е описал всички инциденти в доклада си. Близо час жандармерия задържа в сектора гостуващата агитка. От МВР до момента няма информация за задържани заподозрени.
Секторът за гостуващи фенове на стадион "Локомотив" е тотално потрошен. През целия мач феновете на Ботев чупеха седалки, които след това хвърляха в различни посоки. След проверка на пораженията и преброяване е станало ясно, че има над 130 счупени седалки, съборена е и оградата.
 
В ложите на стадион "Локомотив" бяха министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев и шефът на Национална служба "Полиция" Атанас Илков.
 
Ръководството на МВР реагира светкавично и прати засилени полицейски патрули в Капана, където феновете на Локомотив празнуваха победата. Благодарение на тази реакция до инциденти през нощта в центъра на Пловдив не се стигна.