Локомотив Пловдив срещу Берое – най-често играният мач в българското първенство през последните четири години. Развитието на шампионата, идентичните възможности на двата клуба на и извън терена, а и понякога късметът пращаха „черно-белите“ и „зелените“ в една и съща част на класирането в три поредни сезона, което и доведе до внушителните 11 сблъсъка от есента на 2019-а година насам.

В два последователни сезона 2019/2020 и 2020/2021 Локомотив Пловдив и Берое се конкурираха в Топ 6, докато през миналия отборите бяха въвлечени в борбата за седмото място, в крайна сметка спечелено от „заралии“.

Сега обаче към настоящия момент, в който след кошмарната игра и рекордното поражение с 0:5 от Арда, Локомотив Пловдив реагира по най-добрия начин с победа в „железничарското“ дерби срещу съименника си от София и бойко представяне на стадион „Българска армия“ срещу лидера в класирането ЦСКА за 1:1.

start-photo.bg
100 снимки

„Футболът се играе със самочувствие. Моята работа е да вдъхна увереност в момчетата“, заяви Томаш след спечелената точка срещу „червените“.

Срещу ЦСКА в София Томаш за първи път от много време насам предпочете схема на игра с трима централни защитници и тя донесе успех на неговия отбор. Футболистите в черно и бяло извършиха само шест нарушения и ограничиха лидера в класирането до пет удар във вратата на Динко Хоркаш. Дали обаче подобна система е възможна и срещу Берое?

start-photo.bg
84 снимки

„Това ще оставя да го видят противниците на терена. Имаме си нашите идеи и се съобразяваме с футболистите, които имаме“, допълни треньорът на „смърфовете“.

И докато Томаш говори за растящото самочувствие в редиците на Локомотив Пловдив, то за Николай Киров и Берое се очертава много тежък завършек на сезона. Загубата като домакин от Септември оставя старозагорци от желаното десето място.

.LAP
17 снимки

„Всяка една загуба няма как да не вкарва напрежение. Просто нашата преднина пред отборите зад нас, която имахме от първата част на първенството, я загубихме в тези мачове. Сега ще трябва да се борим за всяка една точка“, заяви Киров след поражението от Септември.