Отборите на Локомотив Пловдив и ЦСКА 1948 не се победиха и завършиха наравно при резултат 1:1 в последен двубой и за двата тима за сезон 2021/2022 в efbet Лига. Капитанът на „черно-белите“ Димитър Илиев откри още в третата минута, когато бе точен от дузпа, но Александър Колев изравни също от бялата точка в деветата минута от добавеното време на мача. През втората част пък попадение на Милош Петрович в 53-ата минута беше отменено правилно заради засада след намесата на системата ВАР. 

Kiril Bekyarov / LAP.bg
53 снимки

Въпреки това равенство столичани не успяха да се преборят за седмата позиция, която даваше право на бараж за участие в Лига на Конференциите. „Червените“ можеха да постигнат това, но за целта трябваше да запишат задължителен успех над пловдивчани, което така и не стана. По този начин седмото място е за тима на Берое. След края на двубоя футболистите на ЦСКА 1948 си помислиха, че са се класирали за Европа, тъй като се израдваха доста бурно, но в преките двубои Берое е с по-добри показатели от "червените". 

Локомотив Пловдив завършва кампанията на трето място в плейофната група с 38 точки, а ЦСКА 1948 е втори с 41 пункта.

КЛАСИРАНЕ В efbet ЛИГА / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ

Отзивите след двубоя:

Николай Киров напусна ЦСКА 1948

Александър Томаш: Трябва да привлечем много футболисти​

Илко Пиргов: Този сезон е разочарование за нас, догодина искаме отново да сме в челото​


Домакините стартираха силно и нанесоха удар по амбициите на ЦСКА 1948 за място на баража за Лигата на конференциите, след като в третата минута Димитър Илиев откри резултата от дузпа. Наказателният удар обаче беше отсъден още преди да е изтекла и първата минута от двубоя. До него се стигна, след като Бирсент Карагарен получи отдясно и за капитана Димитър Илиев, който опита да центрира в наказателното поле, където Ангел Лясков игра с ръка и главният съдия Георги Гинчев посочи бялата точка. Митко Илиев се зае с изпълнението и прати вратаря Даниел Наумов в обратния ъгъл за 1:0.

Локомотив продължи да доминира в първите минути и стигна до два поредни корнера, от които обаче не се стигна до нова опасност пред вратата на гостите. 

В осмата минута Кристиан Гомис опита изстрел пред дъгата на наказателното поле ниско по терена, но право в ръцете на Наумов.

„Червените“ отговориха с изстрел на Георги Русев в 13-ата минута, който обаче беше блокиран от играч на „смърфовете“ в корнер.

Секунди след това Локомотив организира чудесна контраатака, при която Лукас Салинас направи прекрасен индивидуален пробив отляво, справи с Галин Иванов и продължи към наказателното поле, влезе в него и стреля към вратата, но Наумов бе заел добра позиция и отрази удара в близкия си ъгъл в корнер.

ЦСКА 1948 пропусна страхотна възможност да изравни в 24-ата минута. Георги Русев бе намерен вляво и центрира в наказателното поле, където Александър Колев не успя да стреля, но комбинира с Галин Иванов, който стреля, но бе блокиран. Кълбото обаче отново попадна в Колев, но Илко Пиргов бързо скъси дистанцията и парира удара на нападателя на гостите.

Гостите започнаха по-често да поглеждат към вратата на противника и в 41-ата минута Русев и Лясков комбинираха добре отляво, а последният центрира в наказателното поле, където на далечната греда Алекс Колев стреля с глава, но твърде слабо и в ръцете на Пиргов.  

Минута преди края на първата част Райън Бидунга засече с глава центриране от ъглов удар, но отново слабо и в ръцете на стража Наумов. В третата минута от добавеното време на първото полувреме Салинас центрира от нов корнер в наказателното поле, а там Мартин Паскалев нанесе изстрел с глава, но Наумов се отчете само с рутинна намеса.

В 52-ата минута Локомотив стигна до втори гол, който обаче беше отменен заради засада. Появилият се от резервната скамейка на почивката Христо Иванов получи от Димитър Илиев, влезе в наказателното поле и центрира по земя към втора греда, където Милош Петрович прати топката във вратата. Попадението беше прегледано със системата ВАР и бе правилно отменен заради засада на Иванов в момента на подаването към него от Илиев.

Домакините владееха инициативата в срещата и не допускаха много опасности пред своята врата през втората част. В 66-ата минута Карагарен пробва удар от дъгата пред наказателното поле, но доста слабо и неточно.

Червените“ създадоха първата си чудесна възмажност през  втората част в 73-ата минута. Тогава те организираха бърза контраатака, при която Александър Александров комбинира с Емил Мартинов вдясно, а той центрира в наказателното поле около точката за дузпа, където Галин Иванов връхлиташе на скорост и стреля, но в последния момент Карагарен се хвърли пред него и блокира удара в корнер.

Дъблоко в добавеното време ЦСКА 1948 изравни от дузпа. Тя беше отсъдена заради игра с ръка на Паскалев. Ръката на защитника беше в неестествена позиция и след намесата на ВАР бе отсъден 11-метров наказателен удар. Колев превърна дузпата в гол, но той се оказа недостатъчен за „червените“ да вземат седмото място.


FT | ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ – ЦСКА 1948  1:1

1:0 Димитър Илиев (дузпа) 3'

1:1 Александър Колев (дузпа) 90+9'

Отменен гол: Милш Петрович (Локомотив Пловдив) 53'

efbet Лига, плейофи, първа шестица, 32-и кръг

Стартови състави на двата отбора:

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ (4-1-4-1): 1. Илко Пиргов ж.к. - 20. Милош Петрович, 5. Мартин Паскалев, 61. Райън Бидунга ж.к., 50. Йосип Томашевич ж.к. - 4. Кристиан Гомис - 9. Бирсент Карагарен ж.к., 16. Лукас Салинас, 34. Петър Витанов, 19. Александър Василев ж.к. - 14. Димитър Илиев (к) 

Резерви: 71. Лукас Рейдър (вр), 44. Христо Иванов, 10. Венсан Марсел, 11. Ивайло Димитров, 99. Преслав Боруков, 39. Иван Сулев, 15. Тодор Павлов 

Старши треньор: Александър Томаш

ЦСКА 1948 (4-2-3-1): 29. Даниел Наумов (к) - 15. Алесандър Александров ж.к., 21. Венцислав Василев ж.к., 22. Реян Даскалов ж.к., 4. Ангел Лясков - 37. Емил Мартинов, 18. Ивайло Чочев - 7. Марио Топузов, 33. Галин Иванов, 10. Георги Русев - 9. Александър Колев ж.к.

Резерви: 12. Иван Караджов (вр), 11. Денислав Александров, 6. Деян Лозев, 8. Ивайло Климентов, 24. Лазар Марин, 87. Симеон Петров, 90. Мартин Тошев 

Старши треньор: Николай Киров


Главен съдия: Георги Гинчев, град Велико Търново

Стадион: „Локомотив“, град Пловдив