Отборите на Локомотив Пловдив и Арда Кърджали не успяха да се победят в изключително равностоен, но не и много интересен мач, завършвайки 0:0 във втория мач от петъчната програма на efbet Лига. Гостите нацелиха греда, а към края на мача токът на стадион спря. 

Антон Узунов
32 снимки

Домакините започнаха малко по-активно, но не стигнаха до особени шансове. В 10-та минута Венсан Марсел проби в наказателното поле, но от малък ъгъл не уцели очертанията на вратата на Иван Караджов.

Десет минути по-късно Димитър Илиев отскочи най-високо в наказателното поле след ъглов удар, но изстрелът му беше слаб. 

Постепенно гостите се активизираха и стигнаха до два неточни изстрела на Спас Делев и Александър Георгиев. Димитър Илиев отново засече с глава в 31-та минута, но отново за Караджов нямаше проблеми. 

В 38-та минута Спас Делев напредна отляво и стреля с към далечния ъгъл на Рейдър, но топката мина на сантиметри покрай гредата. В последните секунди "смърфовете" стигнаха и до най-голямото положение на полувремето. След центриране от пряк свободен удар Димитър Илиев отклони топката, но Иван Караджов спаси с вещина. 

В началото на второто полувреме домакините започнаха по-силно и имаха чудесен шанс. След атака по крилото на Венсан Марсел той успя да центрира на Бирсент Карагарен, който стреля, но топката мина покрай вратата на Караджов. 

В 56-та минута дойде и първият много спорен съдийски момент в мача. Главният съдия отсъди спорна дузпа за Локо Пд, но след проверка на ВАР наказателният удар беше отменен, като решението беше по-скоро правилно. 

В 70-та минута дойде и най-голямото положение за гостите в мача. След голямо разбъркване в наказателното поле Спас Делев стреля, след което топката стигна до Алекс Петков, който нацели дясната греда на вратата на Лукас Рейдър. 

Седем-осем минути преди края на двубоя се стигна до леко куриозен момент, след като електричеството, съответно светлината на стадиона временно спря. В 87-та минута играта беше подновена с удар от голямо разстояние на Пламен Крумов, но доста неточно. 

Три минути преди края "смърфовете" имаха сериозен шанс за победата. Венсан Марсел стигна до топката, след като беше изчистена от зашитник на Арда, но изстрелът му от 20 метра беше париран от стража Караджов. 

Локомотив Пловдив - Арда 0:0

Ето и съставите на двата тима: 

Локомотив Пловдив: Рейдер; Гомис, Петрович, Биков; Карагарен, Марсел, Витанов, Томашевич; Салинас; Д. Илиев, Г. Минчев;  

Арда: Караджов, А. Петков, П. Крумов, А. Георгиев; Юруков,Котев, Зехиров; Стоев, Ковачев; Делев; Т. Йорданов;