Отборът на Локомотив Пловдив разгроми Берое с 3:0 в един от интересните мачове на 10-тия кръг на efbet Лига. Головете за състава на Бруно Акрапович бяха отбелязани от Георги Илиев в 28-та минута и Бирсент Карагарен в 39-та минута и Ален Ожболт в 85-та минута, за да бъде оформен класическият резултат. 

25 снимки

По този начин пловдивчани записаха втора поредна победа в шампионата, след като в предишния кръг беше победен Царско село с 3:2. Берое, от своя страна, записа 3-та загуба в последните 4 мача.


Илиев: Като за дефанзивен отбор 3 гола е добре

Акрапович: Всичко функционираше перфектно днес

Томаш: Разочарован съм, така и не се събрахме


Двубоят започна в бързо темпо като още в 5-та минута в срещата „смърфовете“ получиха шанс да изпълняват пряк свободен удар от границата на наказателното поле. Последва страхотно изпълнение на Георги Илиев от отсъдения пряк свободен удар, но топката се отби в десния страничен стълб на Душан Перниш. 

Темпото на двубоя значително спадна в средата на полувремето, като Берое успяха да укротят пресата на домакините. Старозагорци даже смятаха, че са повели в резултата в 14-та минута, но голът на Зоран Йосипович с глава беше отменен заради засада.

Сякаш от никъде Локомотив взеха аванс в срещата. При грешка на Ибрахима Конте при опита на Берое за излизане от пресата на "смърфовете", топката стигна в краката на Димитър Илиев, който намери Георги Илиев на празна врата, за да бъде открит резултата. 

 

Десет минути по-късно сценарият се повтори. Чудесна контраатака за Локомотив, която бе започната с подаване от Парвиз Умарбаев, който намери Георги Илиев. Ветеранът задържа топката уверено, за да изчака включването на Бирсент Карагарен. Халфът получи топката и завърши уверено за 2:0. 

 

Втората част започна малко по-добре за момчетата на Александър Томаш. След центриране на Александър Василев се стигна до разбъркване в наказателното поле на Локомотив, но в крайна сметка не се стигна до реална опасност. 

В 52-та минута дойде и дойде и първият точен шут на сметката на „зелените“.  След отлчиен иднивидуален рейт на Иван Бандаловски десният бек стреля от голяма дистанция, но ударът му попадна право в ръцете на Мартин Луков.

В 64-та минута Вандерсон от състава на гостите получи топката на фланга, преодоля един защитник и успя да пласира центриране към точката на дузпата, където обаче Езе внимаваше и изчисти в корнер. 

В 69-та минута Иван Минчев се опита да затрудни Мартин Луков от дистанция, но шутът на нисичкия халф на гостите профуча на сантиметри покрай странични стълб на Локомотив Пловдив.

Двубоят беше под номер 451 в славната кариера на Георги Илиев, който в 83-та минута беше заменен от Един Бахтич.

Финалният пирон в ковчега на момчетата на Александър Томаш беше забит в 85-та минута. Страхотна контраатака за пореден път от страна на Локомотив Пловдив, при която Ален Ожболт беше изведен чудесно зад гърба на защитата на Берое, за да направи резултата 3:0 в полза на състава на Бруно Акрапович. 

 

По този начин Локомотив Пловдив се изкачва обратно в топ 4 на класирането на efbet Лига с актив от 20 точки от първите 10 мача. Берпое пък остава шести с 15 пункта от 5 победи и също толкова загуби до момента. 

Локомотив Пд - Берое 3:0

Ето ги и съставите на двата отбора:

Локомотив Пд: Мартин Луков, Стивън Езе, Дейвид Малембана, Динис Алемйда, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев, Йосип Томашевич, Бирсент Карагарен, Георги Илиев, Димитър Илиев, Ален Ожболт

Берое: Душан Перниш, Ерол Алкан, Иван Бандаловски, Александър Василев, Георги Ангелов, Карлос Охене, Александър Цветков, Ибрахима Конте, Вандерсон Виана, Рубен Бригидо, Зоран Йосипович