Локомотив Пловдив победи Етър с 2:0 на "Лаута" в откриващият 25-ия кръг двубой в efbet Лига. Резултатът бе открит през второто полувреме чрез Доминик Малонга, който се разписа с глава. Това бе и дебютно попадение за нападателя. Минути преди края на двубоя Антон Огнянов си отблеяза автогол, което донесе успеха на "смърфовете". Гостите удариха напречната греда, но до нещо повече нямаха сили да стигнат.

Lap.bg
14 снимки

Домакините стартираха по-агресивно срещата и опитаха висока преса. В 3-ата минута "смърфовете" получиха фаул в близост до наказателното поле на Етър. Парвис Умарбаев центрира към задната греда, където Лукас Масоеро нанесе удар с глава, но топката премина над напречната греда.

"Черно-белите" продължиха с по-атакуващата си тактика и четири минути по-късно Анте Аралица получи добър шанс да открие резултата. Хърватинът овладя топката на границата на наказателното поле и стреля от въздуха, но кълбото премина покрай десния страничен стълб на Анатоли Господинов.

В 11-ата минута нападателят на Локомотив направи непростим пропуск. Парвис Умарбаев реши да стреля от дистанция, след което се получи рикошет в тялото на защитник на Етър и топката попадна в непокрития Анте Аралица. Но хърватинът вместо да реализира в мрежата, стреля високо над вратата.

От своя страна "болярите" разчитаха на опасни контраатаки, разчитайки на головия нюх на Милчо Ангелов и Тонислав Йорданов. Петко Петков бе избрал изчаквателна тактика и често гостите приемаха играта дълбоко в своята половина.

В 21-ата минута Бирсент Карагарен бе изведен зад гърба на защитата на Етър от Диниш Алмейда, но Анатоли Господинов излезе навреме и предотврати опасността.

Минута по-късно Йосип Томашевич поиска дузпа, но главният съдия Волен Чинков отсъди фаул в полза на Етър заради игра с ръка на бранителя на домакините. Хърватинът проби на скорост, но много лесно падна в наказателното поле на гостите и реферът прецени правилно ситуацията.

Малко по-късно Етър организира добра атака. Тонислав Йорданов центрира в наказателното поле, където Милчо Ангелов стреля акробатично, но топката рикошира в тялото на Лукас Масоеро. Антон Огнянов стигна първи до кълбото, но шутира над вратата.

Веднага след това последваха отлични възможности за Локомотив Пловдив, но на два пъти Анатоли Господинов се намеси решително, пресичайки подавания на Умарбаев и Карагарен към Анте Аралица.

В 30-ата минута Мартин Луков допусна грешка при изнасянето на топката, но от това не успя да се възползва Милчо Ангелов и не успя да се създаде опасност пред вратата на Локмотив. С напредване на времето зачестиха и грешките при отиграванията, което бе разбираемо на фона на дългото отсъствие от терените и топлото време в Пловдив.

Постепенно "черно-белите" отново напълно контрола на срещата, като в тези минути много активен бе левият фланг на атаката, където действаха Йосип Томашевич и Момчил Цветанов. Единственият проблем пред въпитаниците на Бруно Акрапович бе, че липсваха чистите голови положения пред вратата на гостите.

В 40-ата минута Анте Аралица и Петър Витанов откраднаха топката от Никола Колев в центъра. Халфът на домакините веднага подаде към Бирсент Карагарен на границата на наказателното поле. Крилото нагласи кълбото на удобния си десен крак, но изстрелът му премина над вратата на гостите.

Това бе и по-интересното за първата част и двата тима се оттеглиха при нулево равенство на почивката.

На почивката Бруно Акрапович направи една промяна, включвайки Милош Петрович на мястото на Момчил Цветанов. В самото начало на второто полувреме Анте Аралица опита акробатичен удар, но изстрелът му излезе в аут.

"Черно-белите" отново стартираха активно и в началото на втората част. Официален дебют за тима направи Доминик Малонга.

В 58-ата минута Умарбаев центрира от ъглов удар в наказателното поле, където Анте Аралица отклони леко към Лукас Масоеро, но останалият непокрит защитник не успя да нанесе решаващ удар.

В 66-ата минута можеше да се стигне до много красив гол. Тонислав Йорданов финтира елегантно Масоеро, след което реши технично да завърши и стреля по посока вратата на Луков, след което топката срещна напречната греда.

Веднага след това последва нова възможност за Етър. Йорданов този път реши да центрира остро към Милчо Ангелов, но нападателят се размина с топката и резултатът остана непроменен.

В 76-ата минута Локомотив откри резултата. Йосип Томашевич центрира в наказателното поле, където Доминик Малонга с глава реализира в мрежата на Анатоли Господинов. Това бе и дебютно попадение за нападателя с екипа на "смърфовете".

В 82-ата минута Бирсент Карагарен нахлу по дясното крило и опита пас към Анте Аралица. Антон Огнянов пресече топката, но за негово съжаление си отблеяза автогол.

До края на двубоя домакините се опитаха да реализират още едно попадение, но до опасност пред Анатоли Господинов не се стигна. В заключителните минути на срещата Мартин Луков бе затруднен, но резултатът остана непроменен.

С успеха си Локомотив Пловдив дръпна с една точка на Левски. Именно срещу "сините" е следващият двубой на "смърфовете". "Черно-белите" ще приемат на 9 юни столичани в първия полуфинал за Купата на България.

 

ЛОКО ПД - ЕТЪР 2:0

1:0 Малонга 76'

2:0 Огнянов 82'-авт.

 

СЪСТАВИТЕ:

ЛОКО ПД: Мартин Луков, Диниш Алмейда, Лукас Масоеро, Йосип Томашевич, Петър Витанов, Парвис Умарбаев, Бирсент Карагарен, Момчил Цветанов, Лукас Салинас, Димитър Илиев, Анте Аралица

Тр. Бруно Акрапович

ЕТЪР: Анатоли Господинов, Здравко Илиев, Георги Купенов, Иван Скерлев, Яни Пехливанов, Никола Колев, Божидар Кацаров, Антон Огнянов, Стелян Добрев, Милчо Ангелов, Тонислав Йорданов

Тр. Петко Петков

Гл. съдия: Волен Чинков

Ст.: "Локомотив"