Локомотив Пловдив постигна първа победа от началото на сезона, побеждавайки като гост Царско село с 2:0 в първи мач от осмия кръг в efbet Лига. Домакините бяха по-активният отбор през първото полувреме, но не достигнаха до попадение, а двата тима завършиха без отправен точен изстрел във вратата. "Черно-белите" се активизираха през второто полувреме и успяха да открият резултата чрез Лукас Салинас (69). Осем минути преди края на двубоя "царете" останаха с десет души, след като Христо Попадийн получи червен картон. Дълбоков в добавеното време Димитър Илиев донесе успеха след точен изстрел от дузпа.

Антон Узунов
37 снимки

С успеха Локомотив Пловдив се отлепи от дъното в класирането и се изкачиха на десетата позиция с актив от шест точки, колкото има и днешния има съперник Царско село, който остава с позиция по-долу в подреждането.

Царско село Локомотив Пловдив

източник: Sofascore.com

Домакините стартираха агресивно двубоя и още в първата минута имаха възможност да застрашат вратата на Лукъс Рейдър, но защитата пред стража се справи и изби опасно центриране от ъглов удар на Петър Атанасов.

Постепенно гостите изравниха играта и погледнаха по-смело към половината на "царете", но нападения на Димитър Илиев и Лукас Салинас бяха предотвратени от защитата на Царско село.

В 12-ата минута Царско село имаше претенции за дузпа след удар на Бирсент Карагарен в лицето на Венцислав Василев, но главният съдия ВОлен Чинков бе категоричен, че няма нарушение.

Домакините имаха предимство във владението на топката, но все още не успяваха да затвърдят това с попадение във вратата на Лукъс Рейдър.

След малко повече от половина час игра треньорът на "черно-белите" Александър Тунчев направи рокада по състава си, заменяйки разочаровалия Венсан Марсел с Парвиз Умарбаев.

В 34-ата минута Сашо Александров центрира остро в наказателното поле, където Милчо Ангелов с плонж нанесе изстрел с глава, но той се оказа много неточен и вратрят на гостите не трябваше да се намесва.

До края на първото полувреме Царско село продължи да действа по-агресивно в половината на "смърфовете", но до попадение не се стигна. Дори двата тима завършиха без точен изстрел в една от двете врати.

На почивката треньорът на Локомотив Пловдив Александър Тунчев направи две промени, включвайки в игра Кристиан Гомис и Йосип Томашевич на местата на Конър Руан и Артур Крачун.

Гостите заиграха по-агресивно, но първата възможност бе за домакините. Васил Шопов стреля от границата на наказателното поле, но топката се отби в тялото на защитник на "черно-белите" и излезе в ъглов удар.

В 51-ата минута бе отправен и първият точен изстрел в двубоя. Димитър Илиев преодоля противник и стреля от границата на наказателното поле в долния ляв ъгъл, но Янко Георгиев улови.

В 63-ата минута Лукас Рейдър се намеси решително, след като Петър Атанасов го затрудни максимално след красив изстрел от дистанция.

Шест минути по-късно Локомотив Пловдив откри резултата. Лукас Салинас получи в наказателното поле и с хладнокръвен изстрел в средата на вратата реализира.

В 78-ата минута Царско село получи шанс да изравни, след като Васил Шопов задържа и отправи опасен изстрел по земя, но топката прелетя покрай левия страничен стълб. Натискът на домакините продължи и малко по-късно Милчо Ангелов намери Петър Атанасов в наказателното поле, но ударът на крилото бе много неточен.

Осем минути преди края на двубоя Христо Попадийн получи втори жълт и съответно червен картон след нарушение срещу Димитър Илиев и главният съдия Волен Чинков бе категоричен в решението си.

Дълбоко в добавеното време на двубоя гостите получиха дузпа, след като Сашо Александров фаулира Димитър Илиев. Капитанът на "черно-белите" застана зад топката и донесе успеха на тима си с точно изпълнение в десния ъгъл.

ЦАРСКО СЕЛО - ЛОКО ПД 0:2

0:1 Лукас Салинас 69'

0:2 Димитър Илиев 90+4'-д.

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

ЦАРСКО СЕЛО: Янко Георгиев, Сашо Александров, Венцислав Василев, Христо Попадийн, Луи Нганиони, Карлос Охене, Никола Колев, Васил Шопов, Петър Атанасов, Милчо Ангелов, Миси Мезу

Треньор: Антони Здравков

ЛОКО ПД: Лукас Рейдър, Милош Петрович, Артур Крачун, Олексей Биков, Петър Витанов, Лукас Салинас, Конър Руън, Бирсент Карагарен, Венсан Марсел, Димитър Илиев, Георги Минчев

Треньор: Александър Тунчев

Гл. съдия: Волен Чинков

Стадион: "Арена Царско село", София