Звездата на Локомотив Пловдив Димитър Илиев сподели задоволството си от изразителната победа с 3:0 на неговия тим при гостуването на Царско село в среща от 10-тия кръг на efbet Лига. Самият Илиев беше удостоен с приза за играч на мача и смята, че "смърфовете" и през тази година бележат прогрес в представянето спрямо миналогодишната кампания. 

„Смятам, че щеше да е заслужено, ако Диниш беше спечелил приза, защото той отново ни измъкна в мача и беше перфектен в защита. Имахме положения след статични положения през първата част. Знаехме колко добре играят Царско село в защита, комплименти за работата на Любо Пенев. С оглед на положенията, които имахме обаче беше заслужена победата“, започна стрелецът.

„Отново вкарахме от статично положение в ключов момент. Много е важно да имаш изпълнители от статични положения. Днес решихме мача по този начин, защото след това Царско село се отвори и тези 3 гола за едно полувреме е чудесен атестат за нас“.

„Основата е да не се допускат голове. Срещу Арда не показахме това, което можем, но днес успяхме да отговорим подобаващо, Гледаме към следващия мач, който няма да е лесен срещу Монтана. Доволни сме от това, което сме постигнали до момента, но едва 1/3 от шампионата е минал. Вече ни пишат като фаворити за титлата, което е атестат за нашата работа като отбор. Мисля обаче, че трябва да продължаваме по този начин, защото отново бележим прогрес и през този сезон“, завърши Димитър Илиев.