Футболистът на Локомотив Пловдив - Лукас Масоеро, сподели подробности за живота в България пред аржентинското издание "Ел Деспартадор". 25-годишният защитник  призна, че се чувства щастлив от престоя си в родината ни и вече е адаптиран перфектно към отбора. 

"Много щастлив съм в България. Не знаех какво ме чака, но идването тук бе приятна изненада. Вече имам приятели. Опитвам се да живея нормално. С езика бе сложно и трудно, но затова уча. Мога да ходя да пазарувам сам, справям се. Понякога дори съм преводач на новите колеги, които идват в клуба, но продължавам да се усъвършенствам. Пловдив е много стар и пълен с туристи град, винаги има някой, който говори испански", призна Масоеро. 

Мосеро разкри подробности за това как се е стигнало до трансфера му при "смърфовете". 

"Запознаха ме с президента на Локомотив. Той дойде да гледа мачове срещу Лас Херас и каза, че наистина му харесва това, което е видял и иска да ме вземе. Казах "да", защото исках да опитам късмета си в чужбина. Всичко стана доста бързо. И двамаат удържахме на думата си и след 3 месеца отидох в България", заяви защитникът. 

"Спечелването на Купата бе една от целите, които имахме в началото на сезона. Успехът е важен за клуба и вдига нивото му. Миналата година също спечелихме трофея и това беше качествен скок за клуба. Получи право да играе в Лига Европа, където не бе влизал от 15 години. Сега ще играем в турнира за втора поредна година, така че сме много щастливи от подкрепата на феновете и постигнатата цел", допълни Масоеро.