Шампионът Лудогорец победи с 3:2 Локомотив Пловдив в последна среща от 17-и кръг на родния елит. С победата разградчани се приближават на три точки от лидера ЦСКА, събирайки 38. „Зелените“ са и с два мача пасив. Днешният им съперник остава на 4-о място с 30 пункта.

Паскалев откри рано-рано за „смърфовете“, но два бързи гола на Тисера и един на Каули обърнаха резултата в полза на тима от Североизточна България още до почивката. Десетката на пловдивчани Джовани върна един гол в средата на втората част, но до натиск за евентуално изравняване така и не се стигна.

През по-голямата част от мача домакините се опитаха да се надиграват с "орлите", но отворената и на моменти наивна игра им донесе доста главоболия. Локомотив пресираше високо, като Лудогорец често се освобождаваше с лекота от пресата на противника. Това позволи на играчите на Шимунджа да изкачат зад гърба на защитата, сами срещу вратаря, и съвсем спокойно можеше да отбележат още попадения.  

startphoto.bg
74 снимки


Дион имаше шанс рано-рано да се отскубне от "зелената" отбрана и да остане сам срещу Падт, но Вердон бързо го настигна.

Четири минути след началото Илиев залъга противник на границата на пеналта и насочи към Джовани, който стреля ниско, затруднявайки максимално Падт. Нидерландецът изби, но Паскалев от броени метри само бутна топката във вратата за 1:0.

Няколко минути по-късно Да Силва надбяга с лекота Сисиньо и подаде към Дион, но бранител на Лудогорец спаси сигурен гол току пред голлинията. В следващата атака отново Дион бе замесен, но се размина с успореден пас, дошъл от лявото крило.

В 19-ата минута се възстанови паритетът. Тисера получи страхотен извеждащ пас от Сисиньо и избяга с лекота на отбраната на домакините, след което голмайсторски завърши във вратата на Хоркаш.

Девет минути след това обратът бе факт. Пьотровски намери включилия се на скорост по крилото Фон Витри, а норвежецът напредна до наказателното и подаде на Тисера, който от чиста позиция и на полупразна врата нямаше как да сбърка.

Играч на гостите за пореден път се измъкна от защитата на Локо. Този път това бе Каули, който прати топката в обратния ъгъл на Хоркаш за 1:3. Голът дълго бе гледан от ВАР, но се оказа, че засада няма.​

Тисера за пореден път се вклини между защитата в черно и бяло, а топката от него пое Текпетей, който опита да преодолее Хоркаш, но стражът улови в най-ключовия миг. В ответната атака Илиев стреля високо от 14-15 метра, а още 60 секунди по-късно с чутовен пропуск се отличи Евандро, който от въздуха прати топката много над вратата на Лудогорец.

LAP.bg
38 снимки

Втората част стартира с удар на Тисера покрай десния стълб. В 53-ата минута Матеус Да Силва бе намерен, спринтирайки мощно по крилото. Бразилецът опита да пусне топката покрай излезлия Падт, но вратарят не се пропука.

Две минути по-късно грешка на Бидунга изведе Тисера за пореден път сам срещу Хоркаш. "Гаучосът" имаше двама съотборници като опция за пас, но стреля над напречната греда.   След центриране от фал Илиев се озова на стрелкова позиция, ала от воле прати топката в аут.

Пловдивчани се върнаха в срещата в средата на второто полувреме. След единоборство между Пьотрвски и Зебли топката се озова в Илиев, а той намери Джовани на границата на наказателното поле. Бразилецът без забавяне стреля с вътрешната част на крака и прати кълбото по красив начин в мрежата на Падт.

В предпоследната от редовните минути Десподов излезе очи в очи с Хоркаш, но стреля право в тялото на бившия играч на Динамо Загреб.


КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ

FT / Локомотив Пловдив - Лудогорец 2:3

1:0 Мартин Паскалев 4`

1:1 Матиас Тисера 19`

1:2 Матиас Тисера 28`

1:3 Каули Оливейра 40`

2:3 Джовани 64`

 

Локомотив Пловдив: 23 Динко Хоркаш, 50 Йосип Томашевич, 91 Райън Бидунга, 4 Мартин Паскалев, 13 Матеус Да Силва, 15 Пиер Зебли, 33 Георги Каракашев, 10 Джовани Маркес, 21 Евандро Коста, 14 Димитър Илиев, 7 Бабакар Дион

Наставник: Александър Томаш

Лудогорец: 1 Серджио Падт, 4 Сисиньо, 6 Якуб Пьотровски, 10 Матиас Тисера, 16 Аслак Фон Витри, 24 Оливие Вердон, 30 Педро Нареси, 32 Игор Пластун, 37 Бърнард Текпетей, 73 Рик Джонатан, 95 Каули Оливейра

Наставник: Анте Шимунджа