Локомотив Пловдив приема шампиона Лудогорец в последен двубой от 17-ия кръг в efbet Лига. Срещата на стадион „Локомотив“ стартира в 17:30 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим сблъсъка минута по минута.

„Орлите“ ще търсят победа в Пловдив, за да намалят изоставането си от лидера в класирането ЦСКА. Към момента „червените“ имат шест точки повече, но са изиграли три двубоя повече от своя съперник. От своя страна Локомотив се намира в серия от три поредни срещи без победа след равенства с Левски и Пирин и загуба от ЦСКА.

Любопитната статистика показва, че в мачовете на „смърфовете“ през този сезон падат най-малко голове – общо 29 или средно по 1.81. За сравнение в срещите на Лудогорец пък са отбелязани най-много попадения – 48.

Петър Витанов остава под въпрос за днешната среща, след като не се възстанови навреме за домакинството на ЦСКА в отложената среща през миналата седмица. Бирсент Карагарен пък получи пети жълт картон срещу „червените“ и е наказан.

Разградчани пък отпаднаха от турнира Лига Европа след загуба от Рома с 1:3 на „Стадио Олимпико“ миналата седмица и напролет ще играят в третия по сила европейски клубен турнир – Лига на конференциите. В понеделник беше изтеглен и жребият за плейфоите в надпреварата, като шампионите ще се изправят срещу белгийския гранд Андерлехт.

В efbet Лига Лудогорец има 16 различни голмайстори, стойност, която не е достигната от един конкурент на тима в първенството. „Орлите“ отбелязаха до момента и 20 гола като гост – най-много в целия шампионат.

Звездата на тима Кирил Десподов пък продължава да не е в оптимално здравословно състояние, макар че записа около двайсетина минути срещу Рома. Очаква се все пак той да вземе участие в срещата. Извън сметките на старши треньора Анте Шимунджа обаче остават Доминик Янков и Иван Йорданов.

КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


17:30 часа | ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ – ЛУДОГОРЕЦ

efbet Лига, 17-и кръг

Вероятни състави на двата отбора:

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ (4-2-3-1): Динко Хоркаш – Матеус Силва, Мартин Паскалев, Раян Бидунга, Йосип Томашевич – Пиер Зебли, Георги Каракашев – Бабакар Дион, Димитър Илиев, Евандро Коща – Преслав Боруков

Старши треньор: Александър Томаш

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Серджио Падт – Дени Групер, Антон Недялков, Оливие Вердон, Аслак Фон Витри – Каули Оливейра, Якуб Пьотровски – Бърнард Текпетей, Нонато, Кирил Десподов – Матиас Тисера

Старши треньор: Анте Шимунджа


Главен съдия: Георги Давидов, град Велико Търново

Стадион: „Локомотив“, град Пловдив


Начало: 17:30 часа

Пряко по: DIEMA SPORT