Отборът на Лудогорец записа безпроблемна победа над Локомотив Пловдив по време подготвителния лагер на тима в Банско. Шампионите се наложиха с 3:0, а головете отбелязаха Матиас Тисера и Педро Нареси. Аржентинецът вкара две попадения, като той се разписа и в контролата с Марек преди няколко дни за успеха с 1:0.

Двубоят пък бе първи за „смърфовете” по време на лятната им подготовка.

Лагерът на разградчани в Банско стартира на 16 юни, само девет дни, след като отборът спечели за 12-и пореден път шампионската титла на България.

Подготовката на тима в Банско приключва на 28 юни, като до 11/12 юли, когато са първите мачове от квалификациите на Шампионската лига, тимът ще се подготвя в Разград.

Лудогорец започна мача по-силно и още в първите няколко минути бе близо до попадение. В 4-ата минута хубав удар от границата на наказателното поле бе спасен от Хоркаш, а малко след това нов изстрел на играч в зелено мина покрай вратата.

Резултатът в двубоя бе открит в 10-ата минута. Матиас Тисера преодоля стража на „смърфовете” с удар от близка дистанция. Това бе второ попадение за аржентинеца в контролите. Той вкара и единствения гол при успеха с 1:0 над Марек преди няколко дни.

Футболистите на Ивайло Петев продължиха да диктуват темпото на терена след отбелязания гол. В 20-ата минута колегата му Александър Томаш трябваше да извърши принудителна смяна, след като Пешов се контузи и напусна терена. Три минути по-късно Хоркаш допусна грешка в наказателното си поле, която доведе до нов гол във вратата му. Тисера се възползва от колебливата игра на стража и реализира втория си гол в срещата. 

Лудогорец - Локомотив Пловдив, контрола в Банско

източник: start-photo.bg

Едва след половин час игра „смърфовете” успяха да затруднят по някакъв начин противниковия страж. Димитър Илиев стреля, но ударът му бе слаб и не затрудни вратаря на „орлите”.

Веднага след това Сегура се намеси решително на голлинията, предотвратявайки сигурен гол. В заключителните минути Илиев имаше нов шанс да стреля, но отново не сполучи. Дион също имаше да обстрелва вратата на разградчани, но не затрудни Падт.

Лудогорец - Локомотив Пловдив, контрола в Банско

източник: start-photo.bg

На почивката Ивайло Петев изцяло смени състава си, докато в Локомотив Пловдив бяха извършени няколко промени. Втората част отново започна по-добре за разградчани. Веднага след подновяването на играта Лудогорец можеше да поведе да увеличи преднината си, но влезлият като резерва Кристиан Томов се отличи с важна намеса.

Той обаче нямаше какво да направи в 50-ата минута, когато Педри Нареси реализира трето попадение за шампионите. Асистенцията за третия гол на разградчани бе на Тодор Неделев. 

След третия гол на Лудогорец, пловдивчани създадоха няколко добри възможности за гол чрез Димитър Илиев. При първия случай нападателят стреля в тялото на вратаря, а при втория шанс след центриране от корнер на Дион, Илиев стреля над вратата.

FT Лудогорец – Локомотив Пловдив 3:0

1:0 Тисера 10', 2:0 Тисера 23', 3:0 Нареси 50'

Лудогорец: Падт, Аслак фон Витри, Игор Пластун, Франко Русо, Марсел Хайстер, Клод Гонзалвеш, Якуб Пьотровски, Доминик Янков, Кайо Видал, Дорин Ротариу, Матиас Тисера

Старши треньр: Ивайло Петев

Локо Пд: Динко Хоркаш, Кристиян Пешов, Хорхе Сегура, Мартин Паскалев, Анес Хамзрауи, Пиер Зебли, Христо Иванов, Бубакар Дион, Алфа Конте, Димитър Илиев, Кристиан Мендоса

Старши треньор: Александър Томаш