В дербито на 17-ия кръг на efbet Лига Лудогорец победи Локомотив Пловдив с 2:1 и дръпна с девет точки на върха. На шампионите се наложи да обръщат резултата, след като губеше в началото на двубоя. Головете за успеха реализираха Марселиньо и Лукоки, редовен гол на Моци беше отменен през втората част. За гостите точен беше Ожболт, а греда нацели Георги Илиев. Това беше и първо поражение на "смърфовете" от 9 мача, за последно тимът на Бруно Акрапович падна от Левски.
 

Официален сайт на Лудогорец
11 снимки

Първата ситуация дойде още в 4-ата минута, когато Ожболт беше спрян с флаг за засада, но останаха съмнения в отсъждането на страничния рефер. Активността на пловдивчани беше възнаградена, след като те все пак откриха резултата в 11-ата минута на двубоя след попадение на Ожболт. Удар на Димитър Илиев беше спасен от Илиев, но кълбото попадна в Ожболт, който се разписа с елегантен удар. Малко преди попадението Димитър Илиев стреля добре, но топката беше в обсега на вратаря Илиев.

Само 4 минути по-късно Марселиньо изравни резултата с хубав удар и елегантен гол.

В 32-ата минута Джоди Лукоки направи резултата 2:1. Той се възползва от пас на Кешеру, който се възползва от грешка в отбраната на Локомотив, тъй като Томашевич върна една топка към вратаря, и матира Луков. Две минути по-рано Георги Илиев нацели напречната греда на вратата на Илиев.

До почивката и двата тима търсеха попадение, но на почивката резултатът остана непроменен - 2:1 за Лудогорец.

През втората част домакините тръгнаха добре и в първите атаки Анисе стреля опасно, но топката не намери целта. В 69-ата минута на двубоя Томашевич падна в наказателното поле на Лудогорец след единоборство със Сисиньо, но съдията остави играта да продължи. Две минути по-късно Пламен Илиев демонстрира класа и спаси удар на Ожболт. В 73-ата минута Аралица опита да матира Илиев, но той излезе предвидливо и улови топката.

В 85-ата минута Моци се разписа, но попадението беше отменено неправилно заради засада.

Така в крайна сметка Лудогорец победи с 2:1 и увеличи дистанцията си от съперника в този двубой на 9 точки. Лудогорец има 45, а Локо Пд е с 36.
 

Лудогорец - Локомотив Пловдив 2:1
голмайстори: 0:1 Ожболт (11), 1:1 Марселиньо (15), 2:1 Лукоки (32)

Ето и съставите на двата отбора:

Лудогорец: Илиев, Недялков, Сисиньо, Анисе, Григоре, Баджи, Кешеру, Моци, Марселиньо, Вандерсон, Лукоки

Локомотив Пловдив: Луков, Динис Алмейда, Томашевич, Петрович, Витанов, Умарбаев, Цветанов, Карагарен, Г. Илиев, Д. Илиев, Ожболт

главен съдия: Драгомир Драганов