Локомотив Пловдив посреща Арда в първия неделен мач от 18-я кръг на efbet Лига. Двата отбора ще се изправят един срещу друг на „Лаута“ от 12:00 часа.

Домакините ще се стремят към връщането на победния път, след като в предишния кръг допуснаха обрат (1:2) срещу шампиона – Лудогорец в Разград. При победа „смърфовете“ ще се изравнят по точки с втория Левски, който вчера подели точките с Берое в Стара Загора за 1:1.

Арда от своя страна ще търси трета поредна победа в първенството в стремежа си към топ 6.

За домакините е възстановен Стивън Езе, докато Дйевид Малембана е под въпрос за срещата.

Настроението в състава на Стамен Белчев, от своя страна, е приповдигнато след две поредни победи в шампионата, които изстреляха кърджалийци на 5-та позиция в таблицата. Задачата сега обаче ще е по-трудна, срещу един от най-добрите домакини в първенството.

За състава на Арда Спас Делев е контузен, докато Илиас Хасани пропуска визитата заради наказание. От друга страна, бъдещето на Зоран Гаич, Дарко Глишич и Али Сисе е под въпрос към момента.

Очаква се Бруно Акрапович да пусне Луков на вратата, а Петрович, Езе и Алмейда в защита. Томашевич и Карагерен са на двете крила като халф-бекове. Умарбаев и Витанов ще си помагат в средата на терена, а пред тях като плеймейкър ще се изявява Георги Илиев. Двойката в атака ще е съставена от Димитър Илиев и Ожболт.

Стамен Белчев от своя страна вероятно ще пусне в игра Караджов на вратата, а пред него ще оперират Рандал, Крумов, Гаич и Глишич. Мартинов и Ховсепян ще са дефанзивните халфове, а Делев и Кокорин ще са по крилата. Василев ще е на върха на атаката, а зад гърба му ще го подкрепя Аморим.