Локомотив Пловдив победи Зоря Лугански с минималното 1:0 в трети приятелски мач от подготовката на "смърфовете". Единственото попадение в срещата бе дело на Димитър Илиев. Локомотив показа добра игра и можеше да вкара още няколко попадения, но липсваше добър завършващ удар. Следващата проверка за "смърфовете" е на 24-и януари срещу Младост.

Зоря бе по-активният отбор в първите пет минути, но не успя да създаде опасност пред вратата на пловдивчани. В 9-а минута Динко Хоркаш се забави с отиграването на топката, което можеше да доведе до опасност, но стражът успя да изчисти. Пет минути след това Зоря организира опасна атака по фланга, но Хоркаш успя да реагира добре и улови, пресичайки подаването. Георги Каракашев отне топката на 30-ия метър и опита удар от разстояние, но опитът бе несполучлив и премина високо над напречната греда.

В 17-а минута новото попълнение на "смърфовете" Ерик Сорга опита да застраши вратата на противника, но стражът на Зоря се справи. Секунди по-късно Бабакар Дион центрира от пряк свободен удар, а Денислав Александров опита удар от въздуха, но топката премина встрани от лявата греда на отбора от Луганск. В 24-та минута дойде най-чистото положение в мача, след като Бабакар Дион напредна по десния фланг и намери Димитър Илиев, който стреля веднага, но вратарят на Зоря успя да направи хубаво спасяване, избивайки топката в корнер. В 29-а минута Бабакар Дион си изкара жълт картон.

В 43-а минута Димитър Илиев опита удар от сериозна дистанция, но вратарят на Зоря улови безпроблемно. В 45-а минута Локомотив Пловдив изпълни корнер отляво, а топката бе отклонена на втора греда към Димитър Илиев, който успя да вкара топката във вратата след изстрел от близка дистанция.

В първите пет минути Зоря бе по-активният отбор на терена, а "смърфовете" бяха прибрани в своята половина. В 57-а минута Локомотив Пловдив организира добра контраатака с няколко бързи подавания, а Димитър Илиев опита удар от сериозна дистанция, но изстрелът на капитана на пловдивчани не бе добър и топката излезе в аут.

"Смърфовете" можеха да удвоят резултата, след като Ерик Сорга бе намерен на страхотна позиция в наказателното поле, но нападателят бе блокиран в последния момент. Това бе добър шанс за Локо Пловдив. Последваха 10 смени за пловдивчани, които пуснаха изцяло нов състав. В 69-та минута Евандро подаде на Ивайло Димитров, оставяйки го сам срещу вратаря, но офанзивният играч удари напречната греда и топката излезе в аут.

Пет минути преди края на редовното време, Росун за отбора на Зоря бе намерен на добра позиция, но футболистът не успя да уцели вратата и последва аут за Локомотив Пловдив. До края на срещата Зоря бе по-активният отбор, но "смърфовете" успяха да издържат и да спечелят срещата с минималното 1:0.

Стартови състави:

Локомотив Пловдив: 23. Динко Хоркаш, 99. Джовани Трупе, 4. Мартин Паскалев, 19. Милош Петрович, 13. Матеуш да Силва, 34. Петър Витанов, 14. Димитър Илиев, 33. Георги Каракашев, 7. Бабакар Дион, 10. Денислав Александров, 9. Ерик Сорга