Локомотив Пловдив и Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование в Пловдив се обединиха за обща инициатива. Целта е да се обърне по-голямо внимание на децата със специални потребности, които са също като нас, и които имат нужда от същата любов и грижа, както всичко останали подрастващи, пише клубният сайт.

Във вторник (20.10) футболистите на Локомотив и Арда ще бъдат придружени от 22 деца от Регионалния център. Това ще се случи 5 минути преди началото на първия съдийски сигнал от 17:30 часа. Децата, както и техните родители, ще бъдат специални гости на Локомотив за двубоя с Арда.

Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование е специализирано обслужващо звено на Министерство на образованието и науката за изпълнение на държавната политика за приобщаващо образование в област Пловдив и функционира от 15 години.

Центърът предоставя подкрепа от ресурсен учител, психолог, логопед, зрителен педагог, рехабилитатор, ерготерапевт, монтесори специалист.

Функционират терапевтични кабинети, в които се прилагат съвременни методи за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците със специални образователни потребности – зала по психомоторика, сензорна зала, кабинет за биофийдбек, монтесори кабинет.

Регионалният център подкрепя приобщаването в образователна среда на 550 деца и ученици от цялата Пловдивска област, като развива техния когнитивен потенциал, консултира учителите и родителите им.

Освен добрата материална база и висококвалифициран персонал, центърът може да се похвали и с едни от най-младите колективи в образованието като средната възраст е 41 години. Един от най-младите ресурсни учители – 28 годишният Димитър Георгиев, завършил “Специална педагогика” , е картотекиран футболист.