Отборът на Локомотив Пловдив започна своята зимна подготовка. Александър Томаш изведе група от 24 футболисти за първо занимание за годината, което се проведе в зала „Атрим Арена“ в Пловдив. Заради дъждовното време „черно-белите“ не тренираха на „Лаута“. 

Подготовка със „смърфовете“ започна бившият играч на Левски и Берое Мартин Райнов, който трябва да премине медицински прегледи и да подпише договор с клуба. Освен това с Локомотив се готвят и петима футболисти, които са на проби. Това са Роман Иванов, Матенин Кулибали, Владимир Медвед, Педро Виана и Уго-Кевин Сакоа. 

Участие в първата тренировка на Локомотив за годината взе и вратарят Динко Хоркаш, който бе спряган за трансфер в Полша, но засега остава част от клуба. Калоян Костов пък тренира във фитнеса, след като продължава да се възстановява от операция в коляното. 

На по-късен етап към заниманията на пловдивския тим ще се присъединят десният краен бранител Оливер Камдем и офанзивният полузащитник Евандро. 

Локомотив ще проведе своята зимна подготовка в Пловдив. По време на паузата в шампионата „черно-белите“ ще изиграят 5 контроли:

13.01 – Локомотив II Пловдив

20.01 – ЦСКА 1948

27.01 – Пирин Благоевград

03.02 – Берое Стара Загора

09.02 – Етър Велико Търново