Локомотив Пловдив е на крачка от привличането на нигерийски защитник, който да замени Райън Бидунга, който напусна в посока ЦСКА 1948. В началото на този месец въпросният футболист пристигна в България, но не бе допуснат да влезе в страната заради документални неуредици, след като опитал да представи пред граничните власти само шенгенска виза, тъй като загубил паспорта си.

Неговите представители вече за започнали процедура по издаването на нов документ и играчът трябва да го получи до часове, след което ще пътува до Турция, за да започне тренировки с Локомотив.

startphoto.bg
25 снимки

На този етап името на футболиста се пази в тайна, като за него се знае само, че е юноша на поругалския гранд Порто, но прави име в белгийския елит. В последните шест месеца обаче той е не играл заради контузия.

Нигериецът ще пристигне на „Лаута“ каато свободен агент. Интерес към него е имало от румънски отбори и от Втора белгийска дивизия, но след разговор с треньора на „черно-белите“ – Александър Томаш, той е избрал да премине при пловдивчани.