Локомотив Пловдив ще търси допълнително финансиране, за да завърши изцяло строежа на стадиона си. Както е известно, фирма „Рудин“ ООД спечели търга за строежа на „Лаута“, но не изцяло.

Компанията ще строи само три от четирите сектора. Това ще струва 10 милиона лева. Държавата отпусна 12 милиона на "смърфовете", като за последната трибуна – сектор А, ще са нужни още средства. Това разкри Живко Желев (управител на „Рудин“ ООД).

Основното искане от страна на възложителя е съоръжението да функционира по време на строителството. Ще се започне първо с трибуна „Бесика“, а след това ще са секторът за гости и „Спортклуб“. Очаква се фенският сектор да е готов до края на годината, а работата да започне в края на април или началото на май.

"Цялата черно-бяла общност има основание да се гордее, че ще разполага с много добра спортна база, изградена, разбира се, след три години. Първо ще е проектирането – идейният проект. В рамките на 40 дни трябва да бъде входиран в общината за одобрение. След това преминаваме във фаза работен проект – 3 месеца", сигурен е той.

"След одобрението на всички работни проекти започват строително-монтажните работи. До края на 2021-а трябва да бъде изградена трибуна „Бесика“. И всяка година ще даваме на Локомотив по една трибуна. Искрено се надявам краят на април, началото на май да започнем строителните дейности. Проектобюджетът за стадиона е 10 милиона лева за изграждането на три трибуни. Впоследствие ще се търси допълнително финансиране за четвъртата трибуна и периферията около стадиона. Но това не е моя работа. Аз имам отговорност за трите трибуни“, коментира Желев пред клубния сайт.