През седмицата Локомотив Пловдив се класира за полуфиналите в турнира за Купата на България и продължава по план защитата на трофея, а днес има възможност да се върне към победите в първенството. "Смърфовете" приемат последния в efbet Лига Витоша Бистрица с амбицията да се реваншират пред феновете си за загубата с 0:2 от Беоре и да излязат еднолично на второто място в класирането. Гостите са в серия от 5 поражения, а в миналия кръг получиха цели 6 попадения от Етър.


Гледайте двубоят на живо по DIEMA SPORT, както и на DIEMA XTRA, а най-интересното може да проследите на GONG.BG.


Треньорът на "черно-белите" няма да може да разчита на голяма част от основните си футболисти. Мартин Луков, Милош Петрович и Петър Витанов са контузени, а Парвиз Умарбаев и Миховил Клапан са болни. Давид Малембана пък е наказан. Все пак в предни позиции се очаква да започнат Анте Аралица и капитанът Димитър Илиев. Въпреки проблемите "смърфовете" са готови за разгром над бистричани.

Витоша няма нито една "суха мрежа" в досегашните си 23 мача. Под ръководството на новия старши треньор Асен Букарев отборът записа три поредни загуби - 0:1 от Царско село, 1:2 от Берое и 2:6 от Етър. Именно младият специалист като, че ли вече е хвърлил бялата кърпа и оставането на тима в елита изглежда илюзорно. Единственият, който ще отсъства за бистричани е централния защитник Евгени Зюмбулев.