Локомотив Пловдив излезе с позиция, в която изразява несъгласието си с решението на Дисциплинарната комисия към БФС да накаже отбора с 10 000 лева и следващите два домакински мача да се проведат без публика.

По-рано днес излязоха наказанията след проведеното пловдивско дерби през миналата седмица, като и Локо, и Ботев са наказани със солени глоби, но само „смърфовете“ ще играят на празен стадион следващите си домакинства.

Антон Узунов
100 снимки

Публикуваме позицията на Локомотив Пловдив без редакторска намеса:

Уважаеми привърженици,

Днес ДК към БФС обяви решенията си за наказания след пловдивското дерби. Според едно от тях “черно-белите” са глобени с 10 000 лева и ще играят следващите си две домакински срещи (с Черно море и ЦСКА 1948) пред празни трибуни.

Антон Узунов
59 снимки

Ръководството на ПФК Локомотив Пловдив намира за неприемливо и недопустимо това решение да бъде публикувано от БФС преди да ни е съобщено по официален път. Не приемаме и да бъдем санкционирани “на тъмно” без да ни е предоставена каквато и да е била възможност да се запознаем с доказателствата, в подкрепа на обвинението, и да упражним правото ни на защита.

Изискали сме решението с мотивите и доказателствата, които са довели до тези тежки наказания.

Клубът ще вземе отношение по случая след като получи поисканите материали от БФС. Надяваме се да е скоро, за да можем да упражним правото ни на обжалване.