Отборите на ЦСКА и Локомотив Пловдив завършиха при резултат 1:1 в мач от 22-ия кръг на efbet Лига. Дюкенс Назон даде преднина на "червените" още в 9-ата минута. В края на първото полувреме Ерик Сорга възстанови равенството.

Второто полувреме бе белязано от пропуск на Юрген Матай от дузпа, която можеше да донесе трите точки за домакините. Локомотив Пловдив спря победаната серия на "армейците", които спечелиха и трите си срещи от пролетния дял на първенството, но не успяха да надвият "смърфовете" у дома в мач с куп спорни отсъждания.

С тази точка, преднината на ЦСКА пред Лудогорец е 4 точки, а за "орлите" предстои двубой у дома срещу Пирин.

start-photo.bg
84 снимки

В 5-ата минута Джовани бе изеден отляво, но Маурисио Гарсес показа скоростта си и го настигна, след което изби топката от краката му. Само четири минути след това обаче Тобиас Хайнц потърси Джонатан Линдсет в наказателното поле на Локомотив Пловдив, но топката стигна до Дюкенс Назон след намеса на защитник на "смърфовете". Нападателят на "червените" стреля и прати топката в мрежата на пловдивчани за 1:0.

Две минути след гола на ЦСКА, Брадли де Нойер бе съборен в пеналтерията на Локомотив Пловдив. Той получи страхотен извеждащ пас от Назон и можеше да удвои преднината на "червените", но бе спрян. Главният съдия ясно показа, че намесата е била в рамките на позволеното. 

В 16-ата минута дойде първият точен удар на Локомотив Пловдив към вратата на Густаво Бусато. Изстрелът бе дело на Димитър Илиев, но стражът на "червените" се справи без проблеми. Пет минути след това ЦСКА стигна до две нови положения за гол. Първо Дюкенс Назон стреля от близка дистанция, но вратарят на "смърфовете" се справи. При последвалия корнер обаче и Линдсет получи шанс да стреля, но прати топката над вратата.

Джовани прати остро центриране в наказателното поле на ЦСКА в 25-ата минута, а там Тодор Павлов бе близо до това да засече топката, но не успя да намери целта. Три минути след това Дюкенс Назон не успя да се възползва от добър пас на Линдсет. 

start-photo.bg
100 снимки

Дюкенс Назон бе намерен отляво в 31-ата минута, но пасът към него се оказа прекалено дълъг и той опита да центрира, а топката срещна ръката на защитник от Локомотив Пловдив, който бе скочил на шпагат. Ръката му все пак бе прибрана до тялото и така не последва дузпа. 

Спорна ситуация настъпи в 36-ата минута, когато Димитър Илиев бе повален от Амос Юга, който закачи футболиста на Локомотив Пловдив с крак в собственото си наказателно поле. Пловдивчани имаха сериозни претенции за дузпа, но главният съдия Драгомир Драганов реши, че нарушение не е имало.

В 41-ата минута пък "смърфовете" стигнаха до изравнителен гол, след като Димитър Илиев намери Ерик Сорга във вътрешността на пеналтерията. Той прати топката покрай Бусато, но попадението бе отменено заради засада. След преглед на ВАР обаче се стигна до заключението, че засада не е имало, а голът остана - 1:1!

Второто полувреме започна с отличен шанс за ЦСКА. В 52-ата минута Брадли де Нойер бе изведен в наказателното поле на гостите. Нидерландецът опита да пусне топката покрай Динко Хоркаш, но стражът се справи отлично и спаси. Последва дори добавка на Дюкенс Назон, но и ударът на нападателя не попадна в целта. Ситуацията бе разгледана за дузпа, тъй като Брадли де Нойер бе повален от Матеус да Силва преди да нанесе удара си. Драгомир Драганов бе повикан край тъчлинията, за да прегледа сам положението, но и след това реферът не отсъди дузпа за "червените".

В 59-ата минута домакините комбинираха добре, но атаката им завърши с удар встрани от вратата. В 66-ата минута Тобиас Хайнц проби добре отляво и дори навлезе в наказателното поле, но не успя да намери свой съотборник. Четири минути след това Линдсет пробва центриране, но доста разочароващо. 

Линдсет изпълни корнер в 74-ата минута, а топката стигна до Жеферсон, който стреля на метри от голлинията, но все пак прати кълбото високо над напречната греда. Две минути след това Петър Витанов остана сам срещу Густаво Бусато, който излезе от наказателното си поле, за да спре евентуален удар на футболиста на "смърфовете". Все пак прозвуча сигнал и за засада. 

В 85-ата минута Маурисио Гарсес успя да се измъкне зад защитата и бе фаулиран от Мартин Паскалев в наказателното поле на Локомотив Пловдив. Този път Драгомир Драганов отсъди дузпа. Юрген Матай се нагърби с отговорността да изпълни. Капитанът обаче стреля в гредата и равенството се запази. 

Мигове след това пък "смърфовете" можеха да накажат домакините, но удар на Матеус Силва мина встрани от вратата на Бусато. 

FT ЦСКА - ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ 1:1

1:0 Дюкенс Назон 9'

1:1 Ерик Сорга 44'

Съставите на двата отбора:

ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 21. Амос Юга, 6. Християн Петров, 2. Юрген Матей, 5. Брадли де Нойер, 10. Маурисио Гарсес, 3. Жеферсон, 7. Джонатан Линдсет, 26. Марселино Кареасо, 14. Тобиас Хайнц, 9. Дюкенс Назон

Старши треньор: Величко Капланович

Локомотив Пловдив: 23. Динко Хоркаш, 5. Тодор Павлов, 20. Милош Петрович, 4. Мартин Паскалев, 13. Матеус Силва, 7. Бабакар Дион, 34. Петър Витанов, 15. Пиер Зебли, 10. Джовани Маркес, 14. Димитър Илиев, 9. Ерик Сорга

Старши треньор: Александър Томаш