Локомотив Пловдив чества днес 95 години от основаването си. Празненствата се отлагат за по-късна дата заради сгъстената програма на „черно-белите“. Днес „смърфовете“ ще приемат Лудогорец в дербито на първия кръг на efbet Лига. Двубоят ще стартира в 21:00 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT.

"Уважаеми привърженици, днес отборът на нашите сърца празнува. ПФК Локомотив Пловдив отбелязва 95 години от своето създаване!
 
95 години воля, доблест, труд! Честит празник, локомотивци!
 
В последните години имаме щастието да изживеем редица запомнящи се моменти. Нашият клуб записа паметни успехи, които вярваме, че ще продължат!
 
Преди броени дни дадохме тон на новия сезон с победа над Словачко във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите, а днес вицешампионите се изправят срещу шампионите от Лудогорец при подновяването на Първа лига.
 
Поради гъстата програма на мъжкия отбор, официалните празненства за годишнината ще се проведат по-късно, като се подготвя и специална изненада с колекционерска стойност за феновете на "черно-белите".
 
Днес ви очакваме от 21:00ч. на любимия стадион да подкрепим Локомотив срещу Лудогорец! За славата на Пловдив!", написаха от клуба.