Славия и Локомотив Пловдив откриват днешната програма от 25-ия кръг в efbet Лига. Срещата на стадион "Александър Шаламанов" стартира в 12:45 и ще бъде предавана пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg ще проследим всичко най-интересно. Главен арбитър на двубоя е Валентин Железов.
 
Отборът на Славия няма загуба от началото на пролетния дял - две победи и две равенства. Днес "белите" ще са без четирима футболисти. Виктор Генев е наказан за един двубой поради натрупани пет жълти картона, а капитанът Галин Иванов и крилото Денислав Александров лекуват разтежения. Нападателят Николай Христов също няма да бъде на разположение поради вирусно заболяване. В групата обаче се завръщат Кристиян Стоянов и Ерол Дост. Първият лекуваше вирус, докато вторият изтърпяваше наказание за червения картон от мача срещу Ботев Пловдив.
 
Локомотив Пловдив държи петата позиция в подреждането и е на точка зад Левски. Преди дни пловдивският клуб привлече нападателя Мартин Петков, който попадна в групата за двубоя, но най-вероятно ще влезе от пейката. Извън разширения състав остана вратарят Динко Хоркаш заради контузия, но хърватският страж е резерва от началото на пролетния полусезон заради отказа си да подпише нов договор с клуба. В разширения състав обаче се завръщат Владимир Медвед и Оливер Камдем след наказания.
 
През седмицата бе обявен официално и новият договор с клуба на треньора Александър Томаш. Той се обвърза с "черно-белите" до 2026 г.