Локомотив Пловдив и Черно море се изправят един срещу друг в двубой от 17-ия кръг на efbet Лига. Срещата е днес от 15:00 часа на стадион "Локомотив" в пловдивския квартал "Лаута". Съдия на мача е Георги Давидов.
 
При победа днес Черно море може да излезе  на второто място във временното класиране, като ще измести Ботев Пловдив и ЦСКА.  Гостите от Варна се намират в чудесна серия - от 9 мача не познават вкуса на загубата, след като  записаха 4 победи и 5 равенства. За последно "моряците" паднаха от Лудогорец на 11 септември в Разград. 
 
Домакините няма да могат да разчитат на контузените Венсан Марсел и Петър Витанов. Черно море също има проблеми от подобно естество - Стефан Велев и Цветомир Панов лекуват травми. Родриго Енрике пък е наказан. В Локомотив Пд разчитат много на човека във форма - Георги Минчев, който тази есен е истинска голова машина. Нападателят вече има три хеттрика от началото на сезона. През седмицата се заговори, че интерес към него има от Южна Корея и това със сигурност ще го мотивира още повече да продължи головата си серия. 
 
Вероятни състави
 
Локомотив Пловдив: Рейдър, Петрович, Гомис, Паскалев, Карагарен, Янчев, Умарбаев, Томашевич, Салинас, Илиев, Минчев
 
Черно море: Дюлгеров, Дичев, Дробаров, Атанасов, Попов, Димов, Гарсия, Леандро, Панайотов, Василев, Сердюк