Локомотив София приема Локомотив Пловдив в „железничарското“ дерби от втория кръг на efbet Лига. Срещата на стадион „Локомотив“ в столицата стартира в 21:15 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата на PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим сблъсъка минута по минута.

Столичани записаха победа над Ботев Враца с 1:0 в първия кръг, докато „смърфовете” направиха равенство 1:1 с градския съперник Ботев. И двата тима имат амбиция за Топ 6 през този сезон, а Локо София ще се опита да се присъедини към ЦСКА 1948 като единствените отбори с пълен актив точки от началото на сезона.

Стоев сподели след четвъртата поредна победа с 1:0 над врачани, че в тима ще продължат със селекцията и ще бъдат привлечени още нови играчи. Един от последните такива – Диого Тейшейра, се очаква да запише дебютни минути с новия си отбор, след като не беше в разширения състав за домакинството на Боев Враца. През седмицата „черно–черните“ върнаха в България и крилото Стив Траоре, който се превърна в седмия нов това лято в отбора.

В същото време, Локо Пд се подсили с роден бранител в лицето на Ефе Али. Джовани Трупе пък се присъедини към отбора след участието си на Gold Cup с отбора на Кюрасао, но лекува контузия. Младият футболист на „черно-белите“ Христо Иванов пък е следен отклубове от Австрия, Нидерландия и Дания.

КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


21:15 часа | ЛОКОМОТИВ СОФИЯ – ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ

efbet Лига, 2-и кръг

Вероятни състави на двата отбора:

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ (3-1-4-2): Александър Любенов – Алан Диас, Диме Димов, Ентанкю – Красимир Станоев – Бруно Франко, Валентин Николов, Красимир Милошев, Ивайло Найденов - Димитър Митков, Карлос Франса

Старши треньор: Стойчо Стоев

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ (4-4-2): Динко Хоркаш – Ангел Лясков, Хорхе Сегура, Мартин Паскалев, Матеус Силва – Джовани Маркес, Христо Иванов, Пиер Зебли, Бабакар Дион – Лима, Димитър Илиев

Старши треньор: Александър Томаш


Главен съдия: Никола Попов, град София

Стадион: „Локомотив“, град София


Начало: 21:15 часа

Пряко по: DIEMA SPORT