Локомотив Пловдив ще направи финален опит да задържи Стивън Езе. Това ще се случи в понеделник. За тогава е планирана среща между нигерийския бранител, спортния директор Георги Иванов – Гонзо и старши треньора Бруно Акрапович, пише PlovdivDerby.

В началото на седмицата босненският специалист се връща на „Лаута“ от родината си, където в момента си подновява треньорския лиценз „УЕФА Про“.

„Сядаме и говорим. Ако остане – добре, ако ли не, ще сме наясно какво да правим в бъдеще“, заяви лаконично Бруно Акрапович, цитиран от „Тема спорт“.

25-годишният Езе е несменяем титуляр при „черно-белите“ от пролетта на 2018 година насам. Снажният бранител има на сметката си 54 шампионатни двубоя. През този сезон не е пропуснал нито един мач от първенството – в 12 срещи е реализирал 3 гола.

На „Лаута“ се надяват усилията им да подпишат нов договор със Стивън да се увенчаят с успех. Контрактът на нигериеца с клуба изтича с края на годината и той вече може да води преговори с други клубове, в които да премине като свободен агент.