Локо Пловдив може да играе дербитата срещу Левски и ЦСКА на друг стадион, заяви отговорникът по строителството на „Лаута“ и кмет на район Южен Костадин Язов. Причината е невъзможността, докато върви дейността, да се обособи гостуващ сектор на централната трибуна, пише Трафикнюз.

В момента „Локомотив“ има два сектора – централен и “Бесика”, за който се чака комисия, която да даде необходимите документи за ползване. Южната трибуна напредва сериозно и през март се очаква да започне поставянето на козирката, а “Спортклуб” вече е почти разрушена и започва изграждането на новата такава.

На този етап черно-белите със сигурност ще имат домакинство на Левски в последния кръг от редовния сезон (уикенда на 29-30 април). Възможно е обаче да има такова и с ЦСКА или сините в плейофите. Ето какво заяви Костадин Язов за отделните трибуни:

“СПОРТКЛУБ”

В момента там се маха насипът. След това ще направим изкопа и ще се наливат основите, но това ще стане, след като времето позволи да се предприемат съответните действия.

ЮЖНАТА ТРИБУНА

Февруари ще се направи скелето за монтаж на козирката на Южната трибуна, а март ще започнем и същинското й поставяне. През това време ще се работи и по нещата вътре в самия етаж на трибуната. Изпълнени са ВиК връзките. Ще започнем мазането по стените. Преди това трябва да изпълним елинсталацията и отоплението и вентилацията. Предполагам, че до средата на годината ще са извършени повечето работи. Тогава вече можем да говорим за акт 15, но все още е прекалено рано.

ТРИБУНА “БЕСИКА”

Документите за трибуна “Бесика” са подадени на 23 декември. В началото на тази седмица имахме разговори с ДНСК, които поискаха допълнителни чертежи, които са предадени. В най-скоро време ще издадат заповед за комисия. Не виждам причина да не се случи това нещо в по-скоро време. Това е първата комисия, която е свързана със закона за устройство на територията, която узаконява самата сграда и издава удостоверение за въвеждане в експлоатация, и оттам насетне вече ще има достъп и до феновете на Локомотив.

startphoto.bg
25 снимки

ЗА ГОСТУВАЩИТЕ ФЕНОВЕ

Гостуващите фенове са основно свързани с Левски и ЦСКА. Все още нямаме и програма за мачовете по дни и часове. Имаме визия за гостуващ сектор, но просто не е рентабилно да се изпълнява, защото има голям проблем откъде ще влиза гостуващата агитка, като аз категорично няма да се съглася феновете да минават през строителните площадки, а просто няма откъде другаде да се мине, защото има само един друг вход. Има вариант 4 часа преди мача да влязат в сектора за гости, за да не се засекат с феновете на Локомотив. Другият, който в момента сме коментирали, е тези дербита да се играят на друг стадион. Всичко зависи и от организацията, защото има много външни фактори, които са намесени. Условията по безопасност са много важни и има доста изисквания за тях. Много са неизвестните към момента и не можем да кажем категорично какво ще решим. Доста са и допълнителните разходи, които трябва да се направят за два-три мача. По-добре да платим наем за друг стадион, отколкото да правим нещо за два-три мача. Все още обаче няма крайно и категорично решение. В момента чакаме да кажат кога ще са първите мачове, защото се прави програма за 4-5 кръга.

ЦЕНТРАЛНАТА ТРИБУНА

В момента за Централната трибуна тече срокът по разработване на работните проекти. До края на месеца или началото на февруари трябва да са предадени проектите за разглеждане и остойностяване и тогава ще стане ясно докъде ще стигнат парите за този сектор.