Отборите на Пирин Благоевград и Локомотив Пловдив се изправят един срещу друг в ранния съботен двубой от 16-ия кръг от родната efbet Лига. Срещата на стадион "Христо Ботев" стартира в 15:15 часа и ще можете да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим сблъсъка минута по минута.

През седмицата се разрази скандал в тима на „орлетата“, след като помощник-треньорът Шон Маккарти бе хванат да шофира в нетрезво състояние и впоследствие бе освободен от поста си.

Иначе Мохамед Брахими е наказан за този двубой, докато Станислав Костов и Преслав Йорданов продължават конкуренцията си за титулярно място в атаката на тима.

Също така стана ясно, че премиите в клуба са спрени на този етап до подобряването на представянето на „зелените“.

В отбора на Локо Пловдив продължават инициативите около 95-годишнината на клуба. В същото време пък треньорът Александър Тунчев обяви, че тимът му трябва да е по-концентриран в атака и по-рано да затварят своите мачове.

„Железничарите“ са в преследване на първата си „суха“ мрежа от 15 октомври насам, когато завършиха пи нулево равенство срещу Арда.

Иначе редица основни футболисти в лагера на „-черно-белите“ са с изтичащи договори. Заговори се, че на „Лаута“ вече обмислят и привличането на трима на нови чуждестранни футболисти през зимата, за които обаче няма конкретна информация.

КЛАСИРАНЕ В efbet ЛИГА / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


15:15 часа | ПИРИН БЛАГОЕВГРАД - ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ

efbet Лига, 16-и кръг

Вероятни състави на двата отбора:

ПИРИН БЛАГЕВГРАД: Хенгелман - Николов, Бодуров, Занев, Дюлгеров, Попев, Манолев, Дяков, Станоев, Костов, Йорданов

Старши треньор: Уорън Фийни

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ: Рейдър - Гомис, Петрович, Паскалев, Карагерен, Томашевич, Умарбаев, Янчев, Салинас, Илиев, Минчев

Старши треньор: Александър Тунчев


Главен съдия: Никола Попов, град София

Стадион: „Христо Ботев“, град Благоевград