Отборът на Локомотив Пловдив завърши лагера си в Турция с тежка загуба от Олимпик Донецк. "Смърфовете" отстъпиха с 0:4 от украинците, въпреки че през първото полувреме имаха по-сериозен превес. Евгений Тсумбалюк даде преднина на украинците в края на първата част, а в 61-ата минута Максим Детерьов удвои от дузпа. Малко по-късно Андрей Кравчук с премерен удар направи резултата класически. В последната минута на редовното време Максим Детерьов оформи крайното 0:4. 

Олимпик Донецк се намира в момента на 9-о място в елита на Украйна. Клубът е сравнително нов – създаден е през 2001 година. Играе мачовете си на стадион "Лобановски". Най-големият успех на Олимпик е достигането до третия квалификационен кръг на Лига Европа през сезон 2017/2018, когато украинците губят от ПАОК.

В 7-ата минута удар на Дейвид Малембана срещна напречната греда, токата падна на голлинията, а след това Бирсент Карагарен опита да я прати в мрежата. Шутът му обаче бе блокиран от защитник и топката излезе в ъглов удар. През първите десет минути Локомотив имаше тотално надмощие над своя опонент, който не успяваше да изнесе топката в половината на "смърфовете". 

В 11-ата минута Мартин Луков се намеси добре при коварен удар от фаул. 

Малко по-късно удар на Димитър Илиев се отби в крак на защитник и вратарят Владимир Кринский улови без проблеми. 

В 24-ата минута "смърфовете" проведоха бърза атака, при която Димитър Илиев комбинира с Бирсент Карагарен. Крилото влезе в наказателното поле и опита да върне топката към своя капитан, но защитник пресече подаването, като можеше да се стигне до ефектен автогол.

В 40-ата минута Олимпик поведе доста изненадващо, след като свари неподготвена защитата на Локомотив. Центриране към втора греда бе проспано от отбраната на “смърфовете” и Евгений Тсумбалюк протегна крак, за да отбележи.

През втората част Дейвид Малембана опита да изчисти с глава центриране от фланга, но прати топката на крака на футболист на Олимпик, който стреля от движение, но покрай гредата. 

В 61-ата минута главният съдия на срещата отсъди дузпа за нарушение на Диниш Алемйда в наказателното поле. Бранителят задържа играч на украинците за фланелката, заради което получи и жълт картон. Зад топката застана Максим Детерьов, който прати Илко Пиргов в обратния ъгъл и удвои преднината на тима си.

След само две минути Олимпик успя да отбележи трето попадение. Този път добра атака по десния фланг завърши с подаване на границата на вратарското поле, където Андрей Кравчук стреля технично в долния ляв ъгъл, а Пиргов нямаше какво да направи освен да изгледа топката. 

В 69-ата минута Гарсия Олмо стреля неточно от добра позиция. 

В 80-ата минута Илко Пиргов направи добро спасяване с една ръка, плонжирайки в долния десен ъгъл. 

В края на срещата Йосип Томашевич разтресе горната греда с мощен удар. В последната минута на редовното време Максим Детерьов оформи крайното 4:0 в полза на Олимпик с хубав шут под плонжа на Пиргов.