Локомотив Пд приема ЦСКА в мач от 7-ия кръг на efbet Лига. Срещата е с начален час 21:00 и ще може да бъде наблюдавана пряко в ефира на DIEMA SPORT. Ние, от Gong.bg., ще проследим всички най-интересно от сблъсъка минута по минута. 

Пловдивчани са още под въздействието на двубоя с Тотнъм, въпреки че вече изиграха една среща от вътрешния шампионат - с Етър (3:1). В дните преди двубоя от "Армията" поискаха отлагане на мача в Пловдив, но Локомотив категорично отказа.

Треньорът на "черно-белите" Бруно Акрапович за пореден път няма да може да разчита на контузения Дейвид Малембана, а с наказание от двубоя с Етър е Валентино Пулиезе, който беше изгонен във Велико Търново.

ЦСКА ще пътува до Пловдив с повишено настроение, след като си осигури класиране за плейофната фаза в Лига Европа след победа с 3:1 над Торсхавн от Фарьорските острови. Стамен Белчев за пореден път ще прави състава без контузения Иван Турицов, но едва ли ще заложи отдясно на новото попълнение Тибо Виан, който още не е в оптимална форма. Добрата новина за "армейците" е завращането на възстановения от коронавирус Ахмед Ахмедов.

Оптимизмът в лагера на "червените" идва от набиращия скорост Юнус Санкаре, който в интервю за DIEMA SPORT заяви, че това е годината на ЦСКА.