Локомотив Пловдив продължава победната си серия. „Смърфовете“ надвиха с 1:0 Пирин в Благоевград и поне още един кръг ще са на първо място в класирането.

Единственият гол на „Христо Ботев“ отбеляза Джовани от дузпа около 20 минути преди последния съдийски сигнал.

Срещата в Югозапада предложи много положения пред двете врати, както и един червен картон – на Мартин Бачев в 21-вата минута. Тогава младокът препъна Георги Минчев от „железничарите“, който оставаше сам срещу Максим Ковальов.

„Черно-белите“ вече събраха 13 точки от 5 мача – с три повече от Черно море, за който предстои мач със Славия в „Овча Купел“. Пирин е предпоследен със само точка, но от днешното си представяне с човек по-малко „орлетата“ могат да извлекат доста позитиви.

start-photo.bg
100 снимки

Пирин - Локомотив Пловдив

източник: Sofascore.com


"Смърфовете" можеха да открият още в първата минута - Минчев прехвърли двама защитници на Пирин при двойно подаване с Илиев, а капитанът стреля от въздуха, но Ковальов демонстрира чудесен рефлекс. Седеми минути по-късно  Алфа Конте залъга персоналния си пазач на левия фланг и отправи удар в близкия ъгъл, ала отново Ковальов бе на висота.

След около четвърт час Хорхе Сегура надскочи Айуб Абу и стреля с глава, като сантиметри го разделиха от гола.

Точно в средата на полувремето Георги Минчев избяга от отбраната на "орлетата" и бе съборен от Мартин Бачев, останал почти сам срещу Ковальов. Младият защитник не се размина и получи директен червен картон, оставяйки домакините с 10 души. От пряк свободния удар Джовани стреля над вратата.

Александър Дюлгеров едва не се възползва от неточност в отбраната на Локо, но Хоркаш пресече. Минута след това Георги Минчев опита атрактивна задна ножица, но не успя да уцели вратата. 

В последните минути от полувремето дойде най-чистият шанс за Пирин. Юго Комано се изплъзна от Ангел Лясков и напредна в половината на Локомотив, където от стрелкова позиция не успя да намери пазената от Хоркаш врата. В ответната атака Ковальов по малко куриозен начин спаси удар от 6-7 метра на Георги Минчев. В продължението на първата част страхотен удар на Христо Иванов от около 25 метра бе отразен с мъка от Максим Ковальов.

Локомотив започна и втората част силно - Димитър Илиев изведе Джовани на чиста позиция, бразилецът обаче намери външната страна на мрежата. Пирин показа, че не се предава - Кондраков бе изведен сам срещу Хоркаш и стреля в близкия ъгъл, но хърватинът показа рефлекс и отрази с крак.

Сетне Борис Тютюков преодоля двама и опита подаване в малкия пеналт, където Мартин Паскалев бе позициониран отлично и изби в корнер. От ъгловия удар Дюлгеров засече с глава и бе близо до гол. В ответната атака Евандро Коста се озова на добра позиция и опита пас, което се оказа грешното решение.

Страхотна атака на Локомотив, завършила с удар на Димитър Илиев спря в лявата греда на Ковальов. Стражът имаше огромен късмет, защото след отклоняването в гредата, топката се озова право в ръцете му.

Много чист шанс за Пирин! Динко Хоркаш увисна при центриране и топката случайно попадна у Борис Тютюков, който не успя да нанесе удар на празна врата.

0:1 за Локо Пд! Джовани откри от дузпа, отсъдена след ВАР преглед. Наказателният удар бе преразгледан от Петър Кузев, който отиде лично да се увери до монитора, че Александър Дюлгеров е играл с ръка три минути преди изпълнението на бразилската звезда на "смърфовете".


FT / Пирин - Локомотив Пловдив 0:1
0:1 Джовани 72` (д)
 
Пирин: 12 Максим Ковальов, 4 Айуб Абу, 38 Александър Дюлгеров, 17 Борис Тютюков, 27 Георги Върбанов, 10 Даниил Кондраков, 8 Дмитро Семенив, 25 Илиан Костов, 19 Юго Комано, 29 Мартин Бачев, 18 Велислав Минков
 
Треньор: Радослав Митревски
 
Локомотив Пловдив: 23 Динко Хоркаш, 44 Ангел Лясков, 91 Хорхе Сегура, 4 Мартин Паскалев, 13 Матеус Да Силва, 6 Христо Иванов, 21 Евандро Коста, 10 Джовани, 17 Алфа Конте, 14 Димитър Илиев, 9 Георги Минчев
 
Треньор: Александър Томаш