Локомотив Пловдив посреща шампиона Лудогорец във втория съботен двубой от програмата на 26-ия кръг в efbet Лига. Срещата на стадион „Локомотив“ в пловдивския парк „Лаута“ стартира в 16:30 часа и и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от двубоя минута по минута. Главен съдия на сблъсъка ще бъде Ивайло Стоянов.

Възпитаниците на Георги Дерменджиев нямат грешна стъпка от старта на пролетта, записвайки пет последователни успеха, като са в серия и от четири поредни сухи мрежи. „Зелените“ се класираха и за полуфиналите в турнира за Sesame Купа на България, където ще срещнат Хебър.

От своя страна Локомотив на наскоро подписалия нов договор старши треньор Александър Томаш излиза в търсене на трета последователна победа след успехите над Етър и Славия. „Черно-белите“ са пети с 47 точки, на четири от четвъртия Левски, който вече изигра мача си от кръга.

Шампионите са отборът с най-много отбелязани голове през този сезон до момента в efbet Лига. Те са вкарали цели 63 попадения и са допуснали само 13 в своята врата. Така Лудогорец е с голова разлика от +50 и е много пред останалите отбори по този показател.

Александър Томаш няма да може да разчита на Йоан Баи и Калоян Костов за тази среща, след като и двамата са контузени. В състава на разградчани проблемите са свързани с Антон Недялков и Тодор Неделев, които са аут поради травми.

Това ще бъде общо трети мач между двата тима през този сезон. В 11-ия кръг Лудогорец и Локомотив направиха 1:1 в Разград, а след това се изправиха и в турнира за Sesame Купа на България. Тогава обаче „орлите“ бяха безкомпромисни и се наложиха с 4:0. Последната среща на „Лаута“ датира от ноември 2022-а година, когато гостите печелят с 3:2.