Локомотив (Пловдив) излезе с официална позиция след дербито, което се изигра с Ботев. "Смърфовете" успяха да измъкнат победата с 1:0, но напрежението отново беше на трибуните и емоциите взеха връх. Локомотив пуснаха декларация на сайта си, с която осъждат постъпката на феновете на Ботев (Пловдив), които изстреляха няколко сигнални ракети към публиката на черно-белите. Публикуваме текста без редакторска намеса.

"Уважаеми локомотивци, уважаеми пловдивчани,

в събота се проведе поредното дерби на Пловдив. По традиция този двубой е празник за града ни и предизвиква огромен зрителски интерес. Локомотив триумфира в сблъсъка и зарадва хилядите си верни фенове, които дойдоха да подкрепят тима.

Но тази радост бе помрачена от грозните събития, които бяха породени от единия край на трибуна “Спортклуб”. Част от гостуващата публика не беше дошла да се наслади на дербито, а с ясната мисъл да предизвиква само и единствено ексцесии, да провокира и да нарани хора от публиката на Локомотив – сред които жени и деца. Без капка срам и мисъл, и за пореден път, бяха изстреляни редица ракети към феновете на “черно-белите”, като по чудо няма тежко пострадали. Такива неща, каквито видяхме на 3-ти септември, не трябва да бъдат толерирани!

Ръководството на ПФК Локомотив Пловдив остро осъжда действията от събота и призовава абсолютно всички компетентни органи, свързани със срещата, да се самосезират, да намерят и да накажат виновниците за безчинствата в тази футболна среща. Това не е първи случай, няма и да е последен, ако не бъдат взети крайни мерки и бъдат наказани виновниците за това!

Трябва ли да се стига до нещо фатално, че да спре това безумие? Сигурни сме, че скоро ще има наказани!".