Локомотив Пд е близо до осъществяването на първия си сериозен трансфер това лято. Утре се очаква в България да пристигне централният защитник Артур Крачун, който трябва да се присъедини към лагера на „черно-белите“ в Боровец. 22-годишният футболист има 4 мача за националния отбор на Молдова, както и 15 срещи и един гол за формацията до 21 години на родината си.

Крачун е роден в Кишинев, има и румънски паспорт, а в момента е собственост на унгарския Хонвед. Именно с клуба от Будапеща се водят преговори за преотстъпването му в Пловдив за една година. Той има договор до лятото на 2022 година. През миналия сезон обаче също е бил пратен под наем. Крачун, който впечатлява със своя ръст от 193 сантиметра, е допринесъл с представянето си за четвъртото място на молдовския Сфънтул Джордже. През 2019-а този тим бе вицешампион, което му осигури участие в квалификационните кръгове на Лига Европа.

Собственикът на Локо Христо Крушарски вече разкри, че новите му партньори ще помогнат и с контакти, и с финанси за селекцията и за привличането на класни играчи, които да заменят успешно напусналите Диниш Алмейда, Лукас Масоеро, Давид Малембана и Кристиян Илич./Мач Телеграф

Повече подробности четете в днешния брой на Мач Телеграф