Диниш Алмейда и Силвен Деланд са новите попълнения в Локомотив Пловдив. Те бяха представени официално днес от спортно-техническия директор Георги Иванов и старши треньора Бруно Акрапович. Десландес идва от английския евробоец Уувърхемптън, а Алмейда за последно се е подвизавал с фланелката на бившия шампион на Франция Монако. 

Двамата играчи преминаха успешно медицински прегледи и се очаква да участват в съботната контрола на новия си тим с Рилски спортист в Пловдив.

"Локомотив е много сериозен отбор. Чувствам се много добре тук. Надявам се да помогна на отбора да постигне бъдещи успехи", заяви Диниш Алмейда.

"Идването ми в Локомотив е страхотна въможност да продължа развитието си. Очаквам бързо да опозная новите ми съотборници и да спечелим много победи", каза от своя страна Силвен Десландес.

И двамата нови футболисти са защитници и с тяхното привличане Локомотив сериозно подсилва отбраната си. 

Диниш Алмейда е роден на 28 май 1995 година в Португалия. Играл е за Ксанти, Брага, Монако. Има мачове и за юношеския национален отбор на своята страна. Неговият контракт е за срок от 2 години.

Силвен Деланд идва в Локомотив за 1 година под наем от Уулвърхямптън. Той е роден на 25 април 1997 година в Камерун, но има и френски паспорт. Състезавал се е още за Портсмут, Бъри, Хумила, Каен.

"Трансферите се реализираха бързо. Радваме се на навите футболисти и им пожелаваме успехи. Надявам се да се адаптират бързо в тима и да вдигнат нивото му Продължаваме да работим със старши треньора Бруно Акрапович върху селекцията, може да привлечем още един футболист", заяви Георги Иванов. 

"Желая успех и на двамата. Те не идват от случайни отбори и вярвам, че може да подсилят отбора ни", заяви Бруно Акрапович.