Локомотив Пловдив не участва в конкурса за отдаване на концесия на стадион в парк "Лаута" и в концесията за изграждане на тренировъчен комплекс в район "Тракия". Това решение е взел собственикът на "черно-белите" Христо Крушарски.

Така всички процедури трябва да започнат отначало, което ще отнеме половин година, съобщава БТА. В края на миналата седмица изтече крайният срок за подаване на документите, а вчера трябваше да се проведе закрито заседание на Общинската комисия за отварянето на подадените оферти. Такива обаче няма подадени.

Причината за това е, че Христо Крушарски не приема концесионните условия по договора и по-конкретно месечните такси, които трябва да се плащат за двата обекта. Концесията за стадион "Локомотив" трябваше да е за срок от 35 години, като минималните инвестиции, които трябваше да бъдат направени, възлизаха на 17,905 милиона лева.

В бъдещата база в "Тракия" пък трябваше да се инвестират още 7 млн. лева. Самият шеф още след мача с Лудогорец на 5 август заяви, че работата със спортните обекти е напът да се провали. След местните избори през есента той ще преговаря с новата управа на Пловдив за промяна в условията на концесията.

"Първо Ботев трябва да си реши въпроса със стадиона. Докато това не стане, Локомотив никога няма да го реши. Те са в по-силна позиция. Ние продължаваме да си чакаме. Вече четвърта година си играем игрички", заяви огорчен Христо Крушарски.