Отборите на Локомотив Пловдив и Локомотив София си правят среща в късния двубой от неделната програма на 15-ия кръг в efbet Лига. Срещата на стадион „Локомотив“ стартира в 18:00 часа и ще можете да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим сблъсъка минута по минута.

 В последния си мач преди паузата пловдивчани отстъпиха с минималното 0:1 от Лудогорец, а старши треньорът Александър Тунчев заяви, че тимът не може да се защитава 90 минути и да иска да вземе нещо от двубоя.

Загубата от шампионите прекъсна серия от 4 поредни победи във всички турнири за „смърфовете“.

Специалистът няма да може да разчита в тази среща на Петър Витанов, който ще бъде извън терена за дълго, а Венсан Марсел е по въпрос. Мартин Паскалев и Кристиан Гомис също ще пропуснат двубоя заради наказания.

„Черно-белите“ вече победиха предстоящия си опонент преди около месец в София в турнира за Купата на България. Димитър Илиев и компания обаче загубиха другото си гостуване в столицата на своите съименници в първенството по-рано през сезона.

Спортният директор на пловдивчани Георги Иванов пък заяви, че тимът е стабилен финансово, а Тунчев се справя успешно начело.

Отборът на Локо София загуби домакинството си на Берое с 0:3 в последния си мач преди паузата, като тимът е без победа от края на месец октомври в елита. Столичани ще търсят първи успех през сезона в свое гостуване, като играчите на тима не са вкарали гол в три поредни срещи.

Старши треньорът Иван Колев пък сподели, че поставя оценка „4“ на отбора си за представянето дотук през кампанията.       


18:00 часа | ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ – ЛОКОМОТИВ СОФИЯ

efbet Лига, 15-и кръг   

Вероятни състави на двата отбора:

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ (3-4-1-2): Рейдър - Крачун, Петрович, Биков - Карагарен, Умарбаев, Янчев, Томашевич – Салинас - Д. Илиев, Г. Минчев

Старши треньор: Александър Тунчев

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ (4-2-3-1): Любенов - Рапосо, Крачунов, Дуарте, Орачев - Кацаров, Милошев - А. Александров, Октавио, Пинсон - Бухмиди

Старши треньор: Иван Колев


Главен съдия: Волен Чинков, град София

Стадион: „Локомотив“, град Пловдив