Ръководството на Локо Пд ще влезе в преговори с двама от бранителите си в следващите дни. Договорите на сърбина Милош Петрович и хърватина Йосип Томашевич изтичат в края на сезона. Те са основни фигури в състава на Бруно Акрапович и треньорът силно държи двамата да останат на "Лаута", пише Тема спорт.

Босненският специалист е настоял клубът да стартира преговори с Петрович и Томашевич, за да не подпишат предварителни договори през зимата и да бъдат изпуснати като свободни агенти. Петрович беше привлечен като десен бек, но в последно време е използван в средата на терена. Сърбинът е сред най-постоянните състезатели в Локо. 29-годишният Петрович беше привлечен през лятото на 2018-а и записа 24 участия в елита в първия си сезон. През настоящия обаче има доста по-важна роля, като е с 14 мача в шампионата, 1 за купата и за Суперкупата, а записа и по 90 минути във всяка от 4-те евросрещи със Спартак Търнава и Страсбург.

Интересното е, че Петрович е играл само в два отбора в цялата си кариера - родния му Раднички Ниш и Локо. Той е част от представителния състав на сръбския тим от 2007 до 2018 г., като записва 202 мача и 3 гола.

Йосип Томашевич също беше привлечен през лятото на 2018-а. 25-годишният хърватин се наложи още през първия си сезон с 27 участия. Сега в елита има 13 и 2 гола - при 5:2 над Арда и за 1:0 над ЦСКА. През настоящата кампания Томашевич игра във финала за Суперкупата, както и в 3 от евродвубоите. Той пропусна реванша със Страсбург заради червен картон в първата среща на "Лаута".

Именно санкциите са единственият по-осезаем проблем на Томашевич, който през миналия сезон получи 12 жълти картона, а през този има още 5 и 1 червен в елита. Хърватинът е използван по левия фланг като халф-бек. В повечето случаи е предпочитан в тази зона пред Момчил Цветанов. Томашевич е играл за няколко тима от родината си - Имотски, РНК Сплит, Дугополие и Цибалия.

Локо Пд ще играе контрола с втородивизионния Струмска слава в събота от 14:00 часа на "Лаута". За двубоя е очакван чуждестранен халф на проби.