Отборът на Локомотив Пловдив постигна разгромен успех с 5:0 над състава на Етър в пореден двубой от 12-тия кръг на efbet Лига. Два гола за състава на Локомотив отбеляза стрелецът Димитър Илиев, като с един се отчете и колегата му в нападението на „смърфовете“ Ален Ожболт. През втората част още два добави централният брантел Стивън Езе.

По този начин момчетата на Бруно Акрапович постигнаха своята 5-та поредна победа във всички турнири. За сметка на това домакините от Етър записа 4-то поражение в последните си 5 срещи в официални двубои.

Lap.bg
10 снимки

Двубоят започна светкавично, като гостите поведоха още в 4-та минута. Димитър Илиев получи топката на около 30 метра от вратата на домакините, след което намери Ален Ожболт, който излезе сам срещу Христо Иванов, а нападателят на гостите нямаше никакви проблеми да отбележи за 1:0. 

 

Двубоят навлезе в едно почти приспивно темпото в следващите 30-тина минути, като единствено удар на Димитър Илиев промени пейзажа на терена. В края на частта обаче гостите нанесоха унищожителните си удари. В 38-та минута, след отлично разиграване на момчетата на Бруно Акрапович, тройна комбинация между Парвиз Умарбаев, Ален Ожболт и Димитър Илиев завърши с гол на последния, който с финес плъзна топката покрай плонжа на Христо Иванов. 

 

Във финалната минута на полувремето двубоят беше решен. Димитър Илиев беше съборен от Здравко Илиев от състава на Етър и Петър Костадинов нямаше колебания да отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана именно потърпевшият нападател на Локомотив Пловдив и той не сгрещи, за да направи резултата 3:0.

 

В началото на второто полувреме „смърфовете“ получиха нов добър шанс за гол. Ален Ожболт отклони центриране на Диниш Алмейда, като топката попадна на главата на Димитър Илиев, който обаче не успя да я насочи във вратата на Христо Иванов.

В 53-та минута беше отчетен и първия точен удар на Етър с мача, но изстрелът на Христофор Хубчев се оказа лек и безпроблемен за Луков.

Десет минути по-късно се стигна и до нова възможност за момчетата на Росен Кирилов. След изпълнение на корнер за домакините току-що появилият се на терена Ерол Дост отправи опасен удар с глава, но Мартин Луков беше на правилното място, за да избие в нов ъглов удар.

Пропуските на Етър бяха наказани не след дълго. В 71-та минута Стивън Езе се оказа най-съобразителен след колективна грешка в отбраната на Етър при изпълнението на корнер от страна на Парвиз Умарбаев, за да забие топката за четвърти път във вратата на "болярите".

 

Само 4 минути по-късно „болярите“ изпуснаха нов шанс за почетно попадение. След страхотен рейт на Румен Руменов той намери Ивайло Димитров на чиста позиция от около 12 метра разстояние, но изстрелът на нападателя беше спасен майсторски от Мартин Луков.

В 88-та минута беше оформен крайният резултат. След центриране на Дейвид Малембана Христо Иванов не се справи с наглед рутинно центриране, след което Стивън Езе се възползва и заби топката за пети път във вратата на момчетата на Росен Кирилов.

 

По този начин Етър остана с актив от едва 11 точки след 12 мача. Локомотив Пловдив, от своя страна продължава да лети високо, събирайки цели 26 пункта, което отрежда третото място в класирането за състава на Акрапович, който е само на точка зад лидера Лудогорец.

Етър - Локомотив Пд 0:5

Ето и двата стартови състава на отборите: 

Етър: Христо Иванов, Александър Дюлгеров, Здравко Илиев, Иван Иванов, Ивайло Димитров, Красимир Станоев, Крис Гади, Румен Руменов, Светослав Ковачев, Яни Пехливанов, Христофор Хубчев;

Локомотив Пд: Мартин Луков,. Стовън Езе, Дейвид Малембана, Диниш Алмейда, Милош Петрович, Парвиз Умарбаев, Бирсент Карагарен, Георги Илиев, Димитър Илиев, Ален Ожболт, Момчил Цветанов;