Левски победи с 1:0 Локомотив Пд в контрола на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов". Гола вкара Билал Бари още в 6-ата минута. В 13-ата минута пък Борислав Цонев бе изгонен, след като бутна картоните на съдията Васимир Ел Хатиб. Успехът и играта през по-голямата част от двубоя вдъхна надежда на феновете на Левски за предстоящия сезон.
 
 
Още в 4-ата минута гостите имаха възможност да обстрелват вратата на Левски. Капитанът Димитър Илиев бе съборен пред наказателното поле от Борислав Цонев и сам се нагърби с изпълнението на прекия свободен удар, но не уцели вратата.
 
Две минути по-късно резултатът бе открит от "сините". Борислав Цонев получи добра топка отляво в наказателното поле и с математическа точност пусна по земя към връхлитащия Билал Бари, който отклони с лекота в мрежата за 1:0. 
 
В 12-ата минута пловдивчани можеха да изравнят, но страхотната рекция на Микулич запази аванса на домакините. Вратарят се разтегна и с една ръка изби коварен изстрел на Салинас в долния ляв ъгъл.
 
Контролата приключи за Борислав Цонев още в 13-ата минута. Той се опита да си спечели дузпа с артистично падане в наказателното поле. Реферът Васимир Ел Хатиб тръгна към него с намерението да му покаже жълт картон за симулация, но халфът на Левски си изпусна нервите и в яда си бутна картоните на съдията. Това веднага накара арбитъра да промени решението си и той го изгони с директен червен картон. Минута по-късно на негово място се появи юношата Антоан Стоянов и численото равенство бе възстановено.

Отлична контраатака на Здравко Димитров в 25-ата минута затрудни бранителите на Локомотив Пд, но Марин Петков не успя да нанесе добър завършващ удар. Шест минути по-късно Радослав Цонев центрира по земя към Билал Бари, но този път защитата на гостите разчете добре ситуацията и успя да изчисти топката. Левият бек на Левски Патрик-Габриел Галчев опита изненадващ шут в 36-ата минута от сериозна дистанция, който обаче не намери очертанията на вратата.
 
В 38-ата минута невероятен пропуск направи Мартин Петков, след като не можа да уцели вратата от 6-7 метра. Пореден пробив на Здравко Димитров отляво, останал неразгадан от бранителите на гостите, завърши с отличен пас към непокрития Петков, който дори имаше време да си нагласи топката, но и това не му помогна.
 
Второто полувреме започна с пропуск на Левски. В 50-ата минута отново Здравко Димитров надигра бранителите на фланга и върна топката в наказателното поле. Първо ударът на Марин Петков беше блокиран, а при добавката Радослав Цонев стреля неточно. Четири минути по-късно само чудесната реакция на Илко Пиргов не позволи на Димитров да се разпише. Опитният страж с една ръка изби силния шут в левия ъгъл.

Левски Локомотив Пд контрола

източник: Антон Узунов


Валери Божинов раздвижи трибуните в 73-ата минута, след като се появи в игра на мястото на Марин Петков. Нападателят нееднократно заяви, че само поддържа форма с Левски, след като договорът му с клуба изтече. Именно той бе в основата на добра атака в 80-ата минута, когато изведе Ивайло Найденов на дясното крило, който с едно докосване намери Илия Димитров пред вратарското поле. Нападателят на "сините" се опита да завърши с техничен удар, но не успя.
 

ЛЕВСКИ - ЛОКОМОТИВ ПД 1:0

1:0 Билал Бари (6)

ЛЕВСКИ: Звонимир Микулич, Ивайло Найденов, Симеон Славчев, Георги Александров, Патрик-Габриел Галчев, Радослав Цонев, Мартин Петков, Здравко Димитров, Борислав Цонев, Марин Петков, Билал Бари (Пламен Андреев, Томислав Папазов, Денис Динев,  Антоан Стоянов,  Петър Войнов,  Димитър Андонов, Кириакос Таусанис, Любомир Тодоров, Александър Асенов, Симеон Василев, Илия Димитров, Валери Божинов)

ЛОКОМОТИВ ПД: Илко Пиргов, Емил Янчев, Мартин Паскалев, Николас Бареза, Николай Николаев, Петър Витанов, Айвън Ангелов, Конър Раун, Лукас Салинас, Георги Мадродиев, Димитър Илиев

Съдия Васимир Ел Хатиб

Жълт картон: Никола Бареза (Локомотив Пд)

Червен картон: Борислав Цонев (Левски)