Левски постигна най-трудната си победа от началото на сезона срещу може би най-класния си съперник. "Сините" сломиха Локомотив Пловдив с 1:0 на "Герена" в мач, който се превърна в истинско украшение на 7-ия кръг на efbet Лига. 

В големия герой за момчетата на Петър Хубчев се превърна последното ново попълнение Найджъл Робърта, който наниза единственото попадение в 59-та минута. Автор на асистенцията беше Живко Миланов, за когото това беше 150-и мач в родния елит. 

За новоизлюпения национал на Кюрасао това беше трето попадение от началото на сезона и той дава сериозна заявка, че ще се превърне в титулярен таран на тима. А с трите точки в този мач Левски излезе и временно на върха на класирането. 

Мачът започна с високо темпо, но двата тима гледаха да са по-предпазливи и да не рискуват, знаейки класата на опонента. Удари имаше, но предимно неточни, поне в самото начало на битката. Първата сериозна опасност дойде в 14-та минута. 

Тогава домакините получиха правото да изпълнят пряк свободен удар на около 18-ина метра от голлинията, като зад топката застана Живко Миланов. Ветеранът завъртя много добре топката и тя може би щеше да забие под гредата, но в крайна сметка Анте Аралица скочи и с върха на главата си отклони топката в корнер. 

Гостите играеха умно и чакаха моментите си на контраатака, като им се получаваха доста добри атаки, но винаги им куцаше последният пас. В средата на първата част се стигна и до втората опасност в полза на столичния гранд. 

В 23-та минута при един корнер топката стигна до Янис Каргас на близката греда, който отклони към далечната. Там дебнеше Паулиньо, но в последния момент Ален Ожболт се намеси и с бедро изби топката в корнер и опасността беше предотвратена. 

После мачът се превърна в битка, домакините владееха инициативата, но нямаха точни удари. Франко Мазурек, Станислав Иванов, а в един момент дори и Янис Каргас не успяха да намерят целта. На два пъти левскарите искаха и дузпи преди почивката, но претенциите им не бяха основателни. 

Така се стигна до финалните минути на полувремето, когато като по чудо Левски не стигна до гол. В 45-та минута Мазурек получи страхотна топка пред наказателното поле и опита фалцов удар, изключително добре насочен в долния десен ъгъл. Мартин Луков се разтегна максимално и изби. 

В продължението на първата част дойде и най-чистата възможност за "сините". Тогава Станислав Иванов опита едно прострелно центриране, Стивън Езе игра с глава и топката се вдигна високо във въздуха. Изведнъж обаче се свлече, вратарят Мартин Луков я подцени и за негов късмет тя кацна на гредата му. Там нямаше играч на домакините, който да я добута в мрежата и така полувремето приключи без голове. 

Левски настъпи здраво и веднага след почивката. Натискът донесе няколко удара в началото на полувремето, но най-чистите ситуации дойдоха в 52-та минута. Тогава първо удар на Иван Горанов от малък ъгъл отляво беше избит от Мартин Луков. 

Атаката се разви допълнително, като този път топката стигна отляво до Паулиньо, той нахлу до аутлинията и пусна прострелно във вратарското поле, където Найджъл Робърта стреля, Стивън Езе докосна топката и тя се отклони от гредата, като за втори път стълбът спаси гостите от сигурен гол. 

Натискът на домакините продължи и просто нямаше как да не доведе до гол, след като гостите бяха буквално натикани в наказателното си поле. И той дойде в 59-та минута. Тогава Живко Миланов пусна великолепен остър пас в наказателното поле, Стивън Езе проспа ситуацията и позволи на Найджъл Робърта да овладее, а с второто си докосване и да разстреля Луков за 1:0. 

Тази развръзка поактивизира леко "смърфовете", като те стигнаха до първата си по-добра ситуация в 61-та минута, когато Димитър Илиев стреля с глава след корнер, но в крайна сметка не се стигна до точен удар и всичко пред вратата на домакините се размина. 

Постепенно събитията на терена се изравниха и в крайна сметка "железничарите" погледнаха и по-смело напред. Те изпуснаха най-добрата си възможност в 70-та минута. Тогава при една бърза атака с по един пас топката стигна до Димитър Илиев пред наказателното поле, той перфектно намери Бирсент Карагарен отдясно в наказателното поле и той стреля мощно. В последния момент Иван Горанов изби в корнер. 

В тези минути гостите овладяха напълно инициативата и натискаха здраво за изравняване. Бирсент Карагарен и Димитър Илиев не успяха обаче да сътворят по-сериозни опасности. Четвърт час преди края Дейвид Малембана се озова на стрелкова позиция съвсем изненадващо, но и той беше изненадан от топката и я прати в аут. 

В последните секунди на редовното време "железничарите" бяха много близо до изравняването, когато след едно центриране на Георги Илиев се стигна до разбъркване пред голлинията, Стивън Езе и Бирсент Карагарен стреляха мощно, но защитата панически успя да изчисти. 

В крайна сметка този натиск на гостите не се увенча с успех и те преклониха глави пред по-надъхания за победата съперник. С този успех Левски събра 16 точки от 21 възможни и излезе на върха на класирането. Локомотив остана с 13. 

Ето и съставите на двата отбора: 

Левски: Милан Миятович, Живко Миланов, Янис Каргас, Нуно Рейш, Иван Горанов, Илия Юруков, Мартин Райнов, Франко Мазурек, Станислав Иванов, Паулиньо, Найджъл Робърта;

Резерви: Николай Михайлов, Асен Чандъров, Здравко Димитров, Ивайло Найденов, Насиру Мохамед, Холмар Ейолфсон, Дени Алар;

Локомотив Пловдив: Мартин Луков, Стивън Езе, Милош Петрович, Дейвид Малембана, Бирсент Карагарен, Парвиз Умарбаев, Петър Витанов, Димитър Илиев, Ален Ожболт, Анте Аралица, Момчил Цветанов;

Резерви: Илко Пиргов, Георги Илиев, Един Бахтич, Елитон Жуниор, Николай Николаев, Лукас Масоеро, Йосип Томашевич.