Локомотив Пловдив приема Левски в дербито на 4-ия кръг на efbet Лига. Срещата е днес от 21:15 часа на стадион "Локомотив" и ще се предава пряко по DIEMA SPORT. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от сблъсъка. 

Мачовете между "черно-белите" и "сините" винаги са чакани с огромен интерес. Така е и сега. И двата отбора са в челото на класирането и разполагат с най-добрите атаки от началото на сезона. Днешните домакини събраха 7 точки след равенство 1:1 срещу Ботев Пловдив и победи над Локомотив София с 4:2 като гост и 4:0 над Ботев Враца. 

Левски остана единственият български представител в Лига на конференциите, след като отстрани Шкупи Скопие. В реванша в четвъртък отборът на Николай Костов се наложи с 1:0 и с общ резултат 3:0 си осигури мачове срещу израелския Апоел Беер Шева. Първият е в четвъртък, а в него "сините" гостуват. В първенството столичани стартираха със загуба с 1:2 у дома от ЦСКА 1948, а след това победиха с 3:1 като гост Ботев Пловдив и с 6:0 у дома Локомотив София. 

Локомотив продаде Пиер Зебли в Азербайджан, а се очаква след мача днес да стори същото и с Бабакар Дион, който да поеме към Швейцария. Треньорът Александър Томаш няма да може да разчита на контузените защитници Джовани Трупе и Тодор Павлов. Бразилецът Лео Сена все още е без картотека. Очаква се наставникът на "смърфовете" да заложи на Димитър Илиев и Георги Минчев в предни позиции, а в атака ще им помагат Джовани Маркес и Дион. 

"Сините" уредиха с картотека новото си попълнение Дарлан, като се очаква бразилецът днес да започне като титуляр. Николай Костов ще трябва да решава кой от играчите си без паспорт от страна в Европейския съюз да остане извън групата, като най-вероятно това ще е един измежду Рикардиньо и Роналдо. Другото ново попълнение Асими Фадига също е гласен за титуляр. Аут заради травми са Кристиан Димитров и Билал Бари. 

Главен рефер на мача е Волен Чинков.